|||

Dansk bruger vi ikke

Nogle gange er det surt at bo i et lille sprogområde.

Disclaimer: Vi er laaaangt inde i Førsteverdensproblemland her.

Som sædvanlig har jeg opdaterings-FOMO, og installerede straks alle de nye OS-versioner i mandags.

Det er dog et relativt stille år for IOS og iPadOS 17, så vidt jeg kan se – med interaktive widgets som den forbedring jeg forventer kommer til at fylde mest i hverdagen.

Generelt har jeg det fint med “små” opdateringsår (så længe de fixer bugs i stedet), men omvendt bliver det særligt tyndt, når nogle af de vigtige funktioner så slet ikke kommer til Danmark.

Og måske er det bare mig, men jeg synes at det i år er særlig irriterende at flere af de nye iOS 17-funktioner tilsyneladende ikke virker på dansk.

For umiddelbart kan jeg i hvert fald ikke få disse annoncerede features til at fungere:

  • Bedre autocorrection
  • Færdiggørelse af sætninger
  • Autosortering af indkøbsliste i Reminders
  • Live voicemail
  • Update: Kan man heller ikke på dansk droppe ‘Hej’ i ‘Hej Siri’?

Når man dertil lægger at Scribble på iPad (som blev introduceret i iPadOS 14 i 2020) stadig ikke virker, og at Reminders’ “genkendelse” af dage og datoer stadig ikke virker korrekt, så begynder jeg at være lidt småfornærmet.

Jeg indrømmer, at jeg sikkert nogle gange forvirrer mine iDimser ved både at have dansk og engelsk som sprog, men alligevel.

Hashtag TheStruggleIsReal.

Up next Tanker om Ting Hvor ville jeg ønske, at Todoist havde Things’ design. Eller at Things havde den lækre kalender-integration fra Todoist. For jeg ææælsker at bruge Solnedgang over Flensborg Fjord
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot