|||

Dagbogs-alternativer

Nåmen, jeg synes åbenbart ikke at jeg har nok dimseprojekter, så nu kigger jeg mig også om efter en (ny) dagbogsapp.

Jeg har ellers været ret tilfreds Day One-bruger i snart 10 år (den første entry er fra februar 2014), og jeg har samlet både daglige skriverier, sundheds-logbog, rejsebeskrivelser, billeder, blogposts, tweets, Instagram-fotos (da jeg stadig brugte dén app) og meget mere.

Jeg synes ikke nødvendigvis appen er fuldstændig fantastisk, og der er mange aspekter af den jeg ikke rigtig bruger, men jeg har dog nogle skabeloner og noget automatiseret import, og jeg hiver tit billeder ind i teksten når jeg skriver dagbog (som jeg nu har gjort hver eneste dag uden pause i…tjekker Watch…1726 dage).

Anyway, efter knap 10 års brug af Day One kom jeg så lige til at tjekke deres data-opgørelse i App Store.

Datastøvsugeren er fremmeDatastøvsugeren er fremme

Og de er ikke lige så slemme som Google eller Meta, men har dog linket en røvfuld af data til mig – og den slags gør mig bare lidt irritabel.

Kan Diarly være alternativ?

Så nu blev weekenden (udover emailjagt og fortsat Obsidian-dimseri) også lige ramt af et inderligt behov for at finde et alternativ til Day One, som suger bare lidt færre data.

Jeg har forholdsvis hurtigt zoomet ind på appen Diarly, som – på trods af et tosset navn – faktisk ser ret fin ud. Som en lidt enklere og lidt renere udgave af Day One.

Der mangler umiddelbart nogle funktioner, som fx extension til Safari på Mac, men alle de grundlæggende ting er tilsyneladende på plads, inklusive den altid sjove “På Denne Dag”-feature, hvor man bliver præsenteret for hvad man foretog sig de foregående år på samme dag. Og så er den altså langt mere behersket med sin dataopsamling.

Jeg mangler lige at trykteste Diarly, og importere mine 13000+ entries(!) fra Day One og den slags, men jeg har foreløbig taget 7 dages prøveperiode, og så må vi se. Endnu en app-jagt jeg nok skal melde tilbage om…

Skal jeg overhovedet bruge en særlig app?

Mens jeg er igang med et potentielt opbrud, så overvejer jeg også, om det egentlig er nødvendigt med en særlig Journal-app?

Jeg er jo (igen) ganske glad bruger af Obsidian, der ligesom enhver anden PKM-app med respekt for sig selv også har Daily Notes, hvor jeg i forvejen skriver mange af de løbende opdateringer fra hverdagen, der så om aftenen havner i Day One.

Så måske kunne jeg bare nøjes med det? Der er sikkert også et “On This Day” plugin? (Ja, det er der selvfølgelig).

Endelig skal jeg nok også lige tjekke Apples kommende Journal-app, der burde dukke op i iOS 17.2 lige om snart.

Stay tuned.

Up next RumSnak har de sødeste lyttere som giver julegaver Godmorgen, hejre
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh