|||

Bekvemmeligheden vinder - igen

Som jeg skrev for nylig, så har jeg været på jagt efter et alternativ til Goodreads - og samtidig også til IMDB.

De fungerer jo…sådan nogenlunde, men jeg ville gerne ud af kløerne på Amazon, og måske have noget mere app-baseret, med lækrere interface, og med lidt flere muligheder for personlig tilpasning.

Først så jeg på Book Track, og siden købte jeg en $7.99 pakke med BookBuddy og MovieBuddy.

Book Track var…ok, men jeg savnede især muligheden for automatisk at importere highlights fra min Kindle (og ja, jeg er pinligt klar over ironien i at jeg ønsker at slippe ud af Amazons klør, men samtidig læser 99% af mine bøger på Kindle).

Så jeg faldt over BookBuddy og den tilhørende søster-app MovieBuddy, og synes det var ret cool at have to næsten ens apps til mine to samlinger.

Et skridt frem…

Jeg har dog sloges en del med import af mine lister fra Goodreads og IMDB, på trods af hjælp fra udviklerne. Og idag, hvor jeg har rodet med at rette detaljer, hente coverbilleder og føje de forskellige film og bøger til kategorier og den slags, der er det bare gået op for mig, at de simpelthen er for clunky.

I hvert fald når jeg også her skal betale prisen, at det er besværligt at føje highlights og reviews til mine bøger (og film).

Så…lige nu må jeg nok strække våben og erkende, at jeg nok skal tilbage på Goodreads og IMDB indtil videre (selvom jeg overvejer om håndholdt baser i fx Notion eller Airtable måske kunne være vejen frem - der ville det også være inden for mulighedernes rækkevidde at automatisere indsamlingen af highlights og den slags).

Digitale depressioner

Suk. Jeg kunne godt efterhånden bruge en digital succesoplevelse i en tid hvor jeg slås med todo-lister, kalendere, noteværktøjer, et Apple Watch i udu og senest i dag en MacBook Pro, der er eksplumderet med et brag:

I skrivende stund er den ved at få slettet sin harddisk, så jeg - forhåbentlig - kan begynde forfra med en clean installering (der jo så kommer til at tage et døgns tid eller noget).

Det er perfekt timet op til tre uger, hvor jeg basalt set skal ligge vandret med arbejde…

Up next Gibson’sk gravity Ligesom fremtiden er tyngdekraften ujævnt fordelt Så gik den weekend Som jeg skrev i seneste opdatering sloges jeg i weekenden med en MacBook Pro, der midt under en opdatering af styresystemet pludselig låste disken,
Latest posts Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh