[Redaktørens note: Dette er første udgave af et eksperiment. En ugentlig blogpost, som ikke skal være en lang og gennemtænkt analyse, men bare en håndfuld af de gode artikler jeg har fundet i løbet af ugen, med en enkelt kommentar eller to - forhåbentlig til glæde for andre derude. Som med så mange andre blog-eksperimenter vil tiden vise, om kadencen kan opretholdes. Og dét afhænger jo også af interessen…]
Jeg lyttede forleden en podcast med en af min absolutte favorit-berømtheder, Adam Savage fra Mythbusters.
Her nævnte han, at han havde en plakat med ‘logical fallacies’ hængende i sit værksted.
Det bør alle have, så listen kan konsulteres både under verbale og (især) argumenter på nettet…
Supercool historie om den norske sikkerheds-ekspert, der hackede sin pacemaker, for blandt andet at undgå problemer med “for høj” puls under motion.
Scary, ja tak, men altså også virkelig cool. Godt gået, Maria Moe!
(Og tak til min kollega Jørgen for link).
Det er allerede blevet sagt og skrevet voldsomt meget om krypterings-balladen mellem Apple og FBI (inklusive af undertegnede), men her er det oprindelige åbne brev som Tim Cook skrev om konflikten.
Er sagen sort-hvid? Nej. Har Apple uangribelige årsager til sin reaktion? Næppe. Er det historien, der for alvor kan skabe opmærksomhed om kryptering og bagdøre? Ja, muligvis.
Og så i en noget lettere afdeling, Federico Viticcis glimrende anmeldelse af Airmail til iOS.
Jeg er altid på jagt efter nye apps, der kan gøre min hverdag nemmere (eller skabe illusionen om samme), især når det gælder todo-lister, tekstbehandling og emails.
Jeg har længe været glad for Airmail på OS X, og den nye iPhone-version er også RET fin. Nu mangler vi bare en udgave til Padde…
(PS. CloudMagic er et superfint alternativ, meget mere skrabet og ‘distraktions-fri’, men med sine egne kvaliteter).
Eller rettere: farvel til de uafhængige apps?
The Verge har en fin lille kommentar, hvor de påpeger at flertallet af de populære fitness-apps (som fx danske Endomondo) er havnet i hænderne på store brands, fx Under Armour.
Senest er RunKeeper blevet købt af Asics, og andre eksempler er Runtastic og FitStar.
Det er ikke nødvendigvis en tragedie (ligesom der vel også kan komme gode ting ud af det, når Microsoft køber Wunderlist, Acompli, etc), men alligevel lidt trist…