|||

TickTick – fornyet konkurrence i planlægningen

Der er virkelig mange forskellige spændende muligheder for tiden, når det handler om planlægning i krydsfeltet mellem todo-lister og kalendere:

NotePlan, Agenda, Structured, Sorted3, Goodtask, for nu bare at tage de oplagte – og så diverse håndholdte kombinationer af todo-apps og kalenderapps.

Det er hårdt at vælge for en planlægningsfixeret appoman som mig…

Nye fristelser

Og nu er der så endnu en fristelse i butikken – nemlig en relativt ny opdatering af TickTick.

TT var ellers i lang tid en lidt clunky og halvgrim lillebror til Todoist, der fungerede på alle platforme – og så sådan ud: som et let tilpasset interface til en webside, med masser af funktioner men også lidt en rodebutik.

Af samme årsag droppede jeg hurtigt TT efter et par tests, selvom den faktisk havde en ok integration af tasks og aftaler og mange forskellige views af hverdagens tjanser.

Men i version 6 (der indrømmet er flere måneder gammel), har TT taget et solidt spring fremad…og så bliver man jo fristet igen.

TickTick tikker ind

Og lad os tage et par highlights fra TickTicks mange fine funktioner:

Man kan angive forventet varighed af sine opgaver (som netop kan være tasks, snarere end kalender-aftaler). Det giver mulighed for mere fleksibel time blocking, og er noget som jeg savner i stort set alle andre todo-apps.

Der er mange forskellige visninger af lister og kalendere, så man selv kan bestemme om man vil fokusere på specifikke opgaver, på i dag, på de næste 3 dage, ugen eller hele måneden.

I TT kan man både lave subtasks (underopgaver) med deadline og tjeklister der netop “bare” er tjeklister, som man kan krydse af løbende, men som altså “kun” ses i noterne til en opgave, og ikke som separate opgaver.

Og så er der den store tilføjelse: TickTick har nu også noter – der kan formatteres som Markdown, incl. links mellem noter, men som også kan konverteres til tasks, hvis en note pludselig bliver til en opgave.

Det løfter unægtelig tingene fra tidligere, hvor man bare kunne skrive noter og kommentarer i infoboksen på en given opgave.

TickTick her dog stadig udfordringer

Så jeg blev selvfølgelig straks ekstremt fristet til at springe fra NotePlan (og Agenda, der stadig lurer i baggrunden med en lokkende ny version på vej), men har dog valgt at blive i NP – indtil videre.

Fordi:

TickTicks design er stadig bare ikke særlig lækkert – selvom man kan skifte farver og baggrunde og den slags – og det betyder noget i hverdagen, fordi det er en app man tilbringer meget tid i.

Lidt mere lavpraktisk kan man ikke drag’n’droppe aftaler i kalender-visningerne – hverken flytte dem eller ændre i varighed.

Det skal gøres via en redigerings-visning, det kræver tonsvis af klik og er absolut ikke optimalt. Man kan dog indlægge nye TT-opgaver med mus og træk-og-slip – men det er ikke nok til mig.

(Det er dog et problem som mange apps deler – og også plager NotePlan, min aktuelle app of choice).

Værre er det, at TickTick er lidt lukket om sig selv. TT-opgaver kan ikke deles til fx Goodtask eller Fantastical, og der er kun import – ikke rigtig sync – af Apple Reminders.

Og endelig er TT webbaseret og alting ligger hos TT. TT’s data ligger – som både Agenda, Sorted3, etc – hos TT. De kan eksporteres, med hiv og sving, men det er ikke helt nok.

En af de ting jeg rigtig godt kan lide ved NotePlan, især naturligvis når det handler om noterne (mere end de kalender-relaterede småting), er nemlig at de ligger som Markdown tekstfiler i mit filsystem, hvorfra det bliver syncet til mine andre apparater.

Men…skal DU bruge TickTick?

Hvis du er på jagt efter et værktøj til at holde styr på dit liv, så kan du absolut bruge værre tjenester en TickTick.

Det har tonsvis af funktioner og tilpasninger, god mulighed at integration med Google- og iCloud-kalendere, masser af features til opgaver og tatsks, og nu altså også med en ret fin håndtering af noter.

Og så koster det ikke mere end 2-3 dollaser om måneden, hvilket afgjort må siges at være rimeligt for et værktøj der potentielt skal bruges hver dag og hele dagen.

Up next Advisory board for karrieren Som jeg tidligere har skrevet her på bloggen og på LinkedIn, så befinder jeg mig lige nu i en lidt forvirrende og næsten job-eksistentiel situation. Frit efter Asger Jorn – Den Skræmmende Kylling
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde