|||

Stage Manager – ny organisering på iDimserne

Jeg har forlængst erkendt, at uanset op- og nedture for hardware og OS-versioner,så ææælsker jeg min iPad. Padden, som den jo hedder blandt vender.

Jeg ved egentlig ikke om jeg er ægte power-bruger, for jeg udnytter afgjort ikke alle mulighederne – og så er der jo også ting, jeg gerne ville bruge, men ikke kan, fordi de fx ikke bliver understøttet på dansk.

Håndskrift-til-tekst er fx ret niffigt, men…nej. Ikke på dansk.

Ny app-organisering

Anyway, jeg har glædet mig som et barn til at lege med det såkaldte Stage Manager, siden det blev annonceret på WWDC i juni. En ny måde at organisere vinduer på, som – potentielt i hvert fald – kan gøre det meget mere effektivt at arbejde med flere apps på Padden.

I mellemtiden har det været igennem en masse beta-versioner, og har fået ekstremt meget flak – også og især fra iPad-entusiasterne.

Jeg har været ude af loopet fordi jeg sprang betaerne over i denne sæson – og fordi min 2018-iPad Pro det meste af tiden slet ikke kunne køre Stage Manager.

Det blev dog (delvis) lavet om med iPadOS 16, og jeg har dimset en del med Stage Manager den sidste måneds tid – og hænger faktisk ved, selvom der afgjort er masser af bugs og uigennemtænkte “features”.

Vinduer på ekstern skærm

Men nu er jeg så også faldet i gryden og har købt en spritny Padde, som giver mig masser af mulighed for at lege med iPadOS 16.2 beta – og dermed den nyeste version af Stage Manager, som også giver mulighed for at koble Padden til mit Apple Studio Display, så jeg både har app-vinduer på iPadden og på det store, fuldfede display.

Og det kan altså et eller andet…

Den hurtige test (bare en times tid) afslørede dog en del bugs. Flere end Stage Manager bare på iPad med version 16.1. Og det giver jo mening, trods alt, at der er flere småfejl i en beta.

Men jeg håber de får dem rettet - og at de i øvrigt får tænkt Stage Manager mere igennem - for udover de deciderede fejl, så er der også en del funktioner jeg savner; tastaturgenveje, mulighed for at vælge i hvilket vindue en app skal åbne, og så videre.

Fra mangler til Manager?

Så indtil videre er jeg absolut ikke så negativ som mange anmeldere har været henover sommer og efterår, men der er omvendt lang vej endnu før Stage Manager ikke længere er Stage Mangler.

Badabam-tchih.

Up next Sort, deprimerende – og hylemorsom Jeg har været ganske stor fan af forfatteren Steve Toltz siden debutromanen “A Fraction of the Whole”, og glædet mig til hans nyeste, der kom i Nattebyggeri
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot