|||

Stage Manager – ny organisering på iDimserne

Jeg har forlængst erkendt, at uanset op- og nedture for hardware og OS-versioner,så ææælsker jeg min iPad. Padden, som den jo hedder blandt vender.

Jeg ved egentlig ikke om jeg er ægte power-bruger, for jeg udnytter afgjort ikke alle mulighederne – og så er der jo også ting, jeg gerne ville bruge, men ikke kan, fordi de fx ikke bliver understøttet på dansk.

Håndskrift-til-tekst er fx ret niffigt, men…nej. Ikke på dansk.

Ny app-organisering

Anyway, jeg har glædet mig som et barn til at lege med det såkaldte Stage Manager, siden det blev annonceret på WWDC i juni. En ny måde at organisere vinduer på, som – potentielt i hvert fald – kan gøre det meget mere effektivt at arbejde med flere apps på Padden.

I mellemtiden har det været igennem en masse beta-versioner, og har fået ekstremt meget flak – også og især fra iPad-entusiasterne.

Jeg har været ude af loopet fordi jeg sprang betaerne over i denne sæson – og fordi min 2018-iPad Pro det meste af tiden slet ikke kunne køre Stage Manager.

Det blev dog (delvis) lavet om med iPadOS 16, og jeg har dimset en del med Stage Manager den sidste måneds tid – og hænger faktisk ved, selvom der afgjort er masser af bugs og uigennemtænkte “features”.

Vinduer på ekstern skærm

Men nu er jeg så også faldet i gryden og har købt en spritny Padde, som giver mig masser af mulighed for at lege med iPadOS 16.2 beta – og dermed den nyeste version af Stage Manager, som også giver mulighed for at koble Padden til mit Apple Studio Display, så jeg både har app-vinduer på iPadden og på det store, fuldfede display.

Og det kan altså et eller andet…

Den hurtige test (bare en times tid) afslørede dog en del bugs. Flere end Stage Manager bare på iPad med version 16.1. Og det giver jo mening, trods alt, at der er flere småfejl i en beta.

Men jeg håber de får dem rettet - og at de i øvrigt får tænkt Stage Manager mere igennem - for udover de deciderede fejl, så er der også en del funktioner jeg savner; tastaturgenveje, mulighed for at vælge i hvilket vindue en app skal åbne, og så videre.

Fra mangler til Manager?

Så indtil videre er jeg absolut ikke så negativ som mange anmeldere har været henover sommer og efterår, men der er omvendt lang vej endnu før Stage Manager ikke længere er Stage Mangler.

Badabam-tchih.

Up next Sort, deprimerende – og hylemorsom Jeg har været ganske stor fan af forfatteren Steve Toltz siden debutromanen “A Fraction of the Whole”, og glædet mig til hans nyeste, der kom i Nattebyggeri
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde