|||

RX9 – nu på Apple Silicon

For halvandet års tid siden købte jeg i dyre domme en app med det funky(!) navn iZotope RX8, som indeholder en række filtre og plugins, der kan bruges til at rense, behandle og manipulere min lydfiler.

I åbenhedens hellige navn kan jeg fortælle, at jeg blandt andet bruger RX8 til at fjerne små kliklyde fra min mund, som plager mig fra tid til anden.

Appen er også ret fantastisk til at begrænse ekko’et fra ikke-lydbehandlede rum og hårde flader, og det har generelt været en sand gave for lyden i mange af de fjern-interviews jeg har lavet de sidste par år.

Så – dyrt, men godt. (Jeg tror jeg gav i størrelsesordenen 2500 kroner for RX8).

Ikke desto mindre, så købte jeg forleden også en opdatering til den nyeste version, RX9, formedelst endnu ca 1300 kr, incl. moms.

Der er ikke kommet fancy nye filtre eller et omkalfatret interface, men iZotope har (endelig) fået taget sig sammen til at lave en version af RX, der er målrettet til Apple Silicon, altså Apples egenudviklede version af ARM-chips.

Fuld værdi for pengene

Og det giver den ondelyneme smæk for skillingen. En ‘deverb’-filtrering tager nu ikke længere halvandet minut for 30 minutters optagelse, men måske bare 20-25 sekunder, og RX9 fjerner mundkliklyde på en fjerdedel af den tid det tog før.

Det er måske ikke meget i absolutte tal, men det er for mig afgjort pengene værd. Der er kolossal forskel for mig på at vente i halvandet-to minutter på en proces, og så 15-25 sekunder.

Det første er langsomt nok til at jeg bliver distraheret og begynder at lave noget andet, det andet er hurtigt nok til at jeg bare venter på at filen er klar, så jeg kan redigere videre.

Fuldfed 👍 herfra.

Up next Ice, ice baby Et skridt frem og to til browser Som man måske vil huske har jeg de sidste par uger vaflet lidt frem og tilbage mellem browsere. Ikke fordi jeg egentlig har været utilfreds med
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde