|||

Hyggeligt at møde dig – hvem er du?

Som du måske vil have opdaget, hvis du følger mig på LinkedIn, så har jeg det lidt svært med folk der skriver for at connecte, uden at skrive hvor de kender mig fra eller hvad der har fået dem til at række ud.

Nogle gange er det selvfølgelig åbenlyst (vi har lige mødtes til en konference, eller kender hinanden allerede), men ofte savner jeg simpelthen en forklaring eller en sammenhæng.

Det er jo også relativt sjældent at vi bare går hen til tilfældige mennesker på gaden og giver hånd og forventer at vi nu er i hinandens adressebøger.

ForbindelserForbindelser

Det er ikke fordi jeg vil være normativ, og folk må jo bruge LinkedIn eller andre sociale medier som de har lyst til, men jeg forsøger i hvert fald altid selv at sætte tingene i kontekst, når jeg skriver til andre.

Det hører dog også med til historien, at LinkedIn ikke ligefrem gør det nemt at tilføje en besked når man sender en netværks-forespørgsel, men det kan lade sig gøre 😄

Hvem er du?

Nå, men så fik jeg et godt indspark fra min bedre halvdel, Line, som er meget mere konstruktivt end min såkaldte løsning (som bare har været at brokke sig over at folk bruger LinkedIn “forkert”).

Hun accepterer (som regel) folks forespørgsel, men spørger med det samme tilbage, hvad der fik dem til at skrive?

Spørgsmålet kan fx lyde noget i retning af:

“Hej – og tak for at connecte! Må jeg spørge hvad der fik dig til at række ud?”

Jeg ved ikke hvorfor jeg ikke bare har gjort det forlængst, men nu har jeg så forsøgt mig med at skrive et tilsvarende spørgsmål til de sidste 4-5 henvendelser, og har allerede rigtig gode erfaringer!

Det enkle, korte spørgsmål fører hurtigt til en lille dialog, og pludselig har man en kontekst og en mere ægte forbindelse, som måske en dag kan give mere værdi, end at vi bare er “i netværk” sammen.

Tippet er hermed givet videre, med tak til Line.

PS. Hvis du connecter nu, så sender jeg spørgsmålet tilbage til dig og så kan du svare at du har connectet fordi du har læst den her blogpost, og så har vi total feedback i hele systemet 🤣

Up next Skorsten Nejtakcrosoft
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline