|||

Dagbogs-opfølgning

Som jeg skrev forleden røg jeg lidt tilfældigt ud på en jagt på en alternativ dagbogs-app, foranlediget af den forestående fornyelse af mit Day One-abonnement her i starten af december.

Det har så vist sig at være et temmelig kaotisk og frustrerende projekt. Det er lige før jeg vil sige at markedet for dagbogs-apps er klar til lidt disruption…

Det er jo ikke som sådan fordi der er noget katastrofalt i vejen med Day One – udover min irritation over appens dataopsamling. Og så alligevel – for i forbindelse med det mulige skifte har jeg været lidt mere rundt i krogene end tidligere, og har også tilbragt lidt tid på support-siderne.

Her har jeg fx fundet ud af, at tags virkelig ikke bliver håndteret godt. Det kræver (hvad der føles som) dusinvis af klik at rette eller slette tags fra mere end én note ad gangen, og der er INGEN mulighed for at se en redigerbar oversigt over alle tags (eller fx fjerne alle de tags der er tilføjet automatisk fordi jeg har importeret tweets eller Instagram-opslag med # et eller andet i teksten).

Der er også ting som kun kan gøres i iOS-appen, og ikke på Mac, hvilket bare virker provokerende.

Diarly?

Så i virkeligheden ville jeg fortsat gerne skifte til et alternativ til Day One, og jeg var i første omgang egentlig parat til at satse på Diarly – for selvom den indledende synkronisering var dræbende langsom, så kører det nogenlunde nu hvor alting er hentet og i vater.

Diarly lider dog af samme tag-udfordringer som Day One. Hvilket betød at jeg tilbragte 20 minutter igår aftes med MANUELT at slette hundredevis af tags for at få renset min “dagbogs-database”.

Og så har jeg efter nogle dage måttet indrømme, at designet bare føltes for upoleret, og sammen med en del små irritationsmomenter betyder det, at Diarly alligevel er røget af podiet.

Everlog?

I frustration prøvede jeg så en helt tredje app, nemlig Everlog, der faktisk i en halv times tid virkede som det helt rigtige kompromis.

Den overholder umiddelbart alle iOS og macOS’s UI-retningslinjer, og var helt fokuseret ind på præcis de funktioner jeg egentlig har brug for.

Men. (For det skal ikke være nemt).

Jeg kan simpelthen ikke få Everlog til at overleve import af mine gamle journaler, som indrømmet også fylder lige knap 6GB (tekst og selvfølgelig en masse billeder).

Der er badebold hver eneste gang, både når jeg prøver med zips fra Diarly og Day One.

Og jeg har afgjort ikke tænkt mig at starte forfra – noget af det sjove er jo præcis at kunne se tilbage i min dagbog, og blive mindet om hvad jeg lavede for præcis 1,5 eller 8 år siden.

Så nu er jeg i dyb tvivl igen.

Frem og tilbage?

Jeg har skrevet til Everlog-supporten for at se om de kan hjælpe med import-tips, men ellers må jeg sgu nok bare forny mit Day One-abonnement et år mere…

Der er bare lige den lille krølle på historien, at Day One selvfølgelig ikke kan importere den backup fra Diarly hvor jeg har ryddet op i tags – så hvis jeg hopper tilbage skal jeg enten leve med hundredevis af tåbelige tags, eller manuelt gå igennem klik-helvedet med at slette dem – én gang til!

Ellers skal jeg måske bare håbe på at Day One-folkene rent faktisk vil lytte til den anden bruger, der åbenbart har det samme problem som mig

Jeg har på fornemmelsen at den sidste blog ikke er skrevet i den sag.

Up next Godmorgen, hejre Mailboxtravaganza
Latest posts Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning Med hiv og sving over den digitale kløft