|||

Seks år som selvstændig

Det er blevet tid til den årlige afrapportering-slash-status for mit liv som selvstændig.

Den 31. januar 2017 sagde jeg farvel til DR og kastede mig ud i at lave podcasts, være moderator, holde oplæg og meget mere. Det er i de forgangne seks år gået over al forventning, men derfor er der jo alligevel op- og nedture.

Således også i det seneste års tid.

TL;DR – den korte version

Jeg har fortsat okay gang i forretningen, men er også lidt eksistentielt udfordret af at have mistet stort set al den techstof-dækning jeg har lavet tidligere – og jeg har også mistet en ellers “fast” podcast.

Jeg er dog stadig supertaknemmelig for at have ganske meget at rive i, og er basalt set enormt privilegeret at have spændende opgaver, fantastiske partnere og et godt netværk.

Gode ting

Men lad os kaste os ud i den lidt længere årsrapport.

Hvis vi nu skal starte på en optur, så var der faktisk fortsat god gang især i podcast-biksen i 2022, hvor jeg fortsatte med at lave RumSnak, med gode lyttertal og sjove live-optagelser, og især et fantastisk samarbejde med Tina Ibsen.

Jeg havde også et rigtig fint samarbejde med Nanna Wesley Hansen om at lave podcasten Workflow for IDA, og arbejdede fortsat på nye serier af episoder for AI Denmark podcasten og den podcast jeg laver for It-vest.

I småtingsafdelingen havde jeg også fornøjelsen af at være med i en episode af DRs podcast-julekalender (produceret af Munck Studios), og selvfølgelig et par håndfulde oplæg og moderatoropgaver – ikke mindst på den årlige BLOOM-festival, arrangeret af ADBC.

Mindre gode ting – eller skal vi kalde det potentielle muligheder?

Ikke alting var dog armene-op-over-hovedet fantastisk.

I begyndelsen af året måtte Nicolai Franck og jeg smide håndklædet i ringen og lukke Techliv-nyhedsbrevet og -podcasten.

Det var superærgerligt, og det har ikke mindst betydet at jeg er næsten eksistentielt udfordret, fordi jeg ikke længere har noget fast tech-nyheds-analyse-output – for første gang i knap 25 år.

Jeg har brugt meget tid på at se det som en positiv mulighed for at fokusere mere på andre stofområder, ikke mindst rumbranchen, men grundlæggende føler jeg at jeg risikerer at miste grebet og ryge ud af loopet. Det er lidt hårdt.

Workflow-podcasten blev lukket her ved årsskiftet, og det var også ærgerligt at miste det der ellers har været en sjov, spændende – og fast! – opgave, sammen med gode mennesker og for en god kunde.

Jeg fulgte dog de mange gode råd jeg fik på LinkedIn om lige at tage tingene lidt med ro, før jeg løb ud og forsøgte at finde en ny opgave efter lukningen af Workflow.

Det var afgjort godt for mig at have lidt mere ro på i december og den første uge af januar – men nu er tiden ved at være kommet til at tage på jagt igen.

Og det giver mig så mulighed for at slutte med at se lidt frem.

Det kommende år

Jeg har faktisk nydt at have en cirka firedages arbejdsuge den sidste halvanden måneds tid, men jeg kan godt mærke at det også gør mig lidt grundangst – selvom jeg har haft det som ambition at gå ned i tid stort set siden jeg startede som selvstændig.

Så jeg er altså begyndt at lede efter nogle nye muligheder for at producere noget podcast. Dels fordi jeg føler at jeg har lidt mere energi nu, og dels fordi jeg bare altid allerede er lidt nervøs for om der nu vil være gang i forretningen i fremtiden…

Jeg ville som nævnt fx rigtig gerne lave noget techstof, og gerne i podcast-form, men har ingen konkrete planer, kontakter eller muligheder. I princippet kunne jeg jo også starte mit eget, men det er mildest talt svært at banke en podcast-økonomi op fra bunden, som vi oplevede med Techliv…

Vi får se hvad der sker.

Jeg fik i øvrigt heller aldrig rigtig gang i det lille sideprojekt med tech-quizzen Techwiz, men reklamerede jo heller ikke så meget for det. Lige nu er der dog (måske!) ved at være mulighed for at lege lidt med dét igen.

Ellers er det vigtigt at nævne, at både AI Denmark-podcasten og It-vest-podcasten om informatik i undervisning og forskning kører videre i år.

RumSnak fortsætter naturligvis også – både med de vante episoder, med nye live-optagelser og med en festival for ruminteresserede børn og voksne til efteråret. Plus en lille ekstra overraskelse, men det vender vi tilbage til…

The show goes on

Så – alt i alt er jeg forsigtigt fortrøstningsfuld.

Jeg vil afgjort have som ambition at forsøge at nyde de stille perioder, men håber også at det lykkes mig at fange/skabe/opdage nogle nye projekter i løbet af af 2023…

Up next Morgendråbe Frederiksberg Metaverse, Betaverse, Meatverse, Whateververse I fredags var jeg til Metaverse Summit og en lang række oplæg om fremtidens sammenblandede virkeligheder – VR, AR, Web3, IoT og hele balladen.
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen