|||

Min kæde er brudt – og det er Apples skyld

Før du tænker, “ej, nu må han lige tage sig sammen, så er det heller ikke værre,” så vær lige klar over, at jeg slet ikke er parat til at grine af det her.

Det betyder enormt meget (og ja, sikkert alt for meget) for mig, og jeg er virkelig ærgerlig og ja, ked af det. Hashtag-first-world-problem og alt det jazz.

Nå, men den korte historie er, at jeg i forbindelse med opsætningen af en ny iPhone i fredags mistede mit 1400 dage lange streak – altså en ubrudt kæde af dage med opfyldelse af mit såkaldte aktivitetsmål i Fitness-appen på Apple Watch og iPhone.

1400 dage

1400 dage i træk har jeg altså målrettet gået, cyklet og trænet for (som minimum) at runde de 500 kcal i aktivitet (udover den basale metabolisme).

Samtidig har jeg i øvrigt også sørget for, at jeg som minimum har gået 10 km om dagen – i gennemsnit reelt omkring de 12 km. Af årsager der fortaber sig i historiens tåger, men som også har at gøre med skifte mellem Apple-dimser, har jeg faktisk endda holdt mit gå-mål i over 1700 dage.

Men dén hidtil ubrudte kæde er nu knækket, i hvert fald når det gælder den officielle logbog og appens data-historik – og det er Apples skyld. Jeg er godt muggen.

Sync-ballade i iPhone-skift

Og hvordan skete det så lige?

Jeg indkøbte i sidste uge en ny iPhone – primært for at kunne sætte gang i en proces hvor ældre mobiler dryppede ned til andre familiemedlemmer.

Og egentlig er forløbet med at opsætte en ny iPhone jo blevet næsten latterlig enkelt. Det er noget med at skifte SIM-kort, sige ja til et par spørgsmål, og så bliver data og de allerfleste logins, profiler og andre informationer bare smidt trådløst fra den gamle til den nye mobil.

Det samme gælder det tilknyttede Apple Watch, der som en del af overførslen bliver backuppet og re-synkroniseret når den nye iPhone er klar.

Jeg var dog stadig en smule nervøs. Jeg havde allerede gået lidt over 8 km tidligere på dagen, og hvis synkroniseringen var kokset skulle jeg så have været ud at gå 8 km igen – plus de to sidste for at runde målet på 10.

Men efter den overraskende hurtige transfer stod der 8,40 km og 9000 skridt på uret og mobilen, inden jeg gik ud for at få de sidste par kilometer på tælleren.

Hvis man går uden at uret tæller, har man så gået?

Efter ca 500 meter tjekkede jeg dog uret og kunne konstatere, at det simpelthen ikke talte mine skridt!

I let panik startede jeg manuelt en Udendørs Gåtur Workout, og heldigvis så det ud til at uret så begyndte at følge med. Oppe i Frederiksberg Centret, da jeg stoppede Workouten hang Activity-appen dog stadig i de oprindelige 8,40 kilometer, og der var ikke logget flere skridt?!

Forvirret og nu noget mere panisk forsøgte jeg at genstarte uret, og – oh, mirakel – SÅ blev urets aktivitetsmåler opdateret og synkroniseret med Fitness-appen på iPhonen (der i parantes bemærket også havde været lidt forvirret undervejs, og langsom til at opdatere).

Lettet gik jeg hjemover, og rundede ca 11,5 km ved hoveddøren, med cirka 12.500 skridt og omkring 650 kcal i aktivitet. Vel over mine mål, med andre ord.

Belært af erfaringen tjekkede jeg løbende resten af dagen om tallene forblev korrekte, og det så det heldigvis ud til, og jeg gik tilfreds til køjs.

(Når jeg siger belært af erfaringen, så er det fordi jeg sidste år i forbindelse med et beta-eventyr havde nogle uger hvor jeg virkelig sloges med at få appen på mit ur og min iPhone til at registrere og gemme mine skridt).

Mandags-chok

Nu spoler vi så tiden frem til denne mandag, hvor jeg under morgengåturen modtog min ugentlige notifikation fra Apple med den forgangne uges resultater.

Og FANDEME om Fitness-appen ikke på et eller andet tidspunkt er hoppet tilbage til den fejlagtige registrering fra telefon-og-ur-skiftet, så de sidste 3 km og de sidste par hundrede kalorier ikke er kommet med?!?

Og det betyder altså at et 1400-dages streak i Fitness-appen er brudt – pga. en Apple-sync-fejl!

Noget der så også pisser mig temmelig meget af, er at der også internt i appen er rod. Den har registreret at jeg har gået tre Workouts, på tilsammen ca 9.8 kilometer (resten af mine meter og skridt kommer fra “hverdagsgang” der ikke er logget som en Workout) – men samtidig hævder den i samme skærmbillede, at jeg kun har gået 8.40 kilometer. Og det giver jo ingen mening.

Tallene passer ikke…Tallene passer ikke…

Jeg har ingensomhelst idé om hvordan det kan ske, og om muligt endnu mindre en idé om hvad man eventuelt kunne gøre ved det. Systemet er jo lavet så man ikke kan snyde og ændre i historikken.

Anders er vred OG skuffet

Det er som sagt EKSTREMT irriterende og næsten angstprovokerende for mig, og hvis jeg havde en hotline til Tim Cook ville jeg afgjort ringe og give ham en seriøs omgang skældud.

Det eneste der giver mig bare en snert af bagvendt trøst lige nu er, at noget lignende er sket tidligere, så det ikke er første gang kæden bliver brudt.

Min faktiske streak med over 10 km gang hver evig eneste dag (og også med opfyldelse af mit kaloriemål i Watch) er som nævnt over 1700 dage – men på et eller andet tidspunkt i løbet af det første år fuckede Activity/Fitness-appen også op, og ødelagde min kæde dengang.

Det gør det dog ikke særlig meget nemmere i dag, hvor det altså er hele 1400 dages tracking, der er røget. Det er i størrelsesordenen 3 år og 9 måneder…

Anders er skuffet.

Up next Hovsa (1) Skovtårns-nedkig
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot