|||

Kort nyt fra selvmåler-land

Det er efterhånden vel over 10 års tid siden at jeg skrev en bog om at være selvmåler – altså sådan en, der synes det er sjovt at tracke sin hverdag og samle data om sig selv.

I de senere år har jeg slået knap så meget på tromme for ideen, men fortsætter dog med at selvmåle i hverdagen – med de daglige cirka 12.000 skridt som omdrejningspunktet i min rutine.

Jeg må dog også indrømme, at jeg ikke bruger voldsomt meget tid på at analysere og forstå mine datatrends – det har altid været en af de grundlæggende ufordringer ved Quantified Self.

Men jeg følger stadig med i hvad der sker på feltet, og er altid nysgerrig på at følge nye apps og tjenester.

En af de nye lokkende toner kommer fra en af mine læs-senere-apps, Matter. I denne uges opdatering har de indført Activity Goals – et ugentligt mål for hvor mange ord man læser (eller ligefrem bør læse?).

10.000 ord10.000 ord

Matter skriver selv:

Today, we’re thrilled to introduce Weekly Activity tracking in Matter:

Inspired by Apple’s “close your rings” design, its purpose is to give an extra nudge toward healthy habits.

Activity goals can be motivating. 10,000 steps per day helps millions of people stay active.

Is there an equivalent for the millions of people who aspire to read more?

We humbly propose one: 10,000 words per week.*

In our view, 10,000 words per week hits the sweet spot of being attainable for a busy person (it’s about 40 min per week) and non-trivial (it translates to 7 books a year!)

Som udgangspunkt er jeg meget fristet til hoppe i med samlede ben, og straks kaste mig ud i at tracke min læsning, men jeg bliver reddet fra at få våde sokker af et par ting:

  • Efter jeg stoppede i Goodreads for et par år siden har jeg stort set droppet at sætte mig mål for det antal bøger jeg vil læse om året, og jeg tror at artikel-læsning falder lidt i samme kategori.
  • Jeg er glad for Matter, men til hverdag har jeg omfavnet Readwise Reader som min go-to tjeneste, og derfor vil det ikke rigtig give mening kun at bruge læsedata fra Matter.

Pyha.

Ikke desto mindre vil jeg både anbefale Matter og forsigtigt også de nye Activity Goals, hvis man er på jagt efter en solid læs-senere-app og et lille nudge i retning af at holde læsetakten i gang.

Up next Sobre mocktails Emails i kalenderen
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline