|||

Hjemmeskærms-eksperiment

Det er muligvis lidt dårlig timing, når vi indenfor få uger får adgang til beta-versioner af iOS og iPadOS 17, men ikke desto mindre har jeg kastet mig ud i et lille eksperiment med hjemmeskærmene på mine iDimser.

Jeg har de sidste mange måneder kørt en relativt stabil opsætning med en håndfuld widgets (primært kalender, tasks og noter), og så de app jeg umiddelbart har haft en fornemmelse af at bruge mest.

Men på en eller anden måde har det her på det seneste føltes lidt clunky, og måske synes jeg også bare at der skal ske noget nyt.

Så her til aften har jeg simpelthen ryddet bordet for at starte forfra.

Næsten.

Tom Padde, skrabet mobil

På Padden har jeg trods alt fyldt docken med de 14 apps der er er plads til (plus App Library og de to sidst brugte apps). Resten af skærmen er dog helt blank. Til gengæld gemmer jeg tre widgets med Shortcuts ude i menuen som man finder ved at swipe til venstre.

Fyldt dockFyldt dock

På iPhone er jeg gået moderat mindre drastisk til værks. Jeg har slettet alle widgets, men dog beholdt 4 apps i docken og de 24 apps der er plads til på én skærm. Ellers kun App Library (højre-swipe), og så de samme tre Shortcut-widgets som på Padden.

I samme ombæring slettede jeg så et par håndfulde apps, som jeg ikke rigtig bruger.

Men ideen er nu at jeg gradvist i løbet af de næste dage skal notere mig hvilke apps jeg bruger, og hvilke widgets jeg måske savner, og så efterhånden flytte rundt og fylde på og måske tage en skærm mere i brug, om nødvendigt.

Jeg ved ikke om det var en god idé, men jeg tror det bliver et interessant projekt.

Næste skridt er så at rydde op i mine Focus-modes og tweake dem, så de passer til den aktuelle hverdag, og få justeret opsætningen af de små mini-widgets på min lockscreen.

Man skal aldrig gå ned på dimseri…

Up next Bloom 2023 Så er årets Bloom Festival i Søndermarken ved at være slut, og jeg har igen i år – for syvende gang – haft æren og fornøjelsen af at være vært på Ude af komfortzonen
Latest posts QikReview – Dune 2 QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde