|||

Highlights lige tilbage i fjæset

For tiden tager jeg et par prøvemåneder med tjenesten Readwise, som jeg længe har kigget længselsfuldt – eller i hvert fald nysgerrigt – på.

Den grundlæggende idé med Readwise er, at de highlights du laver fx i Pocket eller på din Kindle bliver samlet hos Readwise – og at de så bliver vist for dig med nøje planlagte mellemrum.

Målet er at dine noter og fremhævede citater ikke bare forsvinder ned i et digitalt arkiv, men at du i stedet bliver mindet om dem så du kan huske dem og bruge dem fremadrettet.

Du har naturligvis mulighed for at fravælge highlights, der ikke længere er relevante, eller like dem du særligt gerne vil mindes om.

Udover denne samle-og-vise-funktion, så kan Readwise også eksportere alle de highlights, den indsamler, til fx Notion eller Obsidian, så du også har dem som noter i din egen app, og ikke bare i Readwise’s webtjeneste.

Foreløbig vurdering

Jeg kan faktisk rigtig godt lide ideen, og jeg har allerede efter 10 dages tid fået flashet nogle gamle highlights og citater jeg ellers havde glemt, og nogle havde endda tilfældigvis relevans for et manus jeg sad og skrev på.

Og muligheden for at synce relativt gnidningsfrit med Kindle og diverse apps, og ikke mindst sende dem videre til en noteapp hvor man så kan bruge det pågældende highlight, er fantastisk. Det er stort set set-and-forget, i hvert fald i min tid med tjenesten.

Desværre er ikke alle læs-senere-apps en del af Readwise (Matter er fx ikke en del af pakken), og det er heller ikke lykkedes mig at få et godt automatisk workflow med mine highlights fra ebogslæseren Kobo.

Og så er det pludselig bare ikke så funky længere, hvis man alligevel manuelt skal sørge for at holde styr på nogle af sine highlights og læsenoter.

Men hvis man i forvejen bruger de apps og tjenester som arbejder sammen med Readwise, så er det ganske niffigt.

Og hvad så nu?

Readwise er ikke den billigste service – $4.49 for den lille udgave, og $7.99 for den fulde version, der blandt andet inkluderer tagging og den nævnte mulighed for eksport.

Jeg synes det er liiiige i overkanten for det, som tjenesten faktisk leverer. Hvis det nu var den fulde pakke til $4.99, så var det måske nemmere at sluge.

Så jeg må nok indrømme, at jeg næppe er klar til at fortsætte brugen, når min prøvetid er slut. Det kan jo nå at ændre sig, men…jeg tvivler.

Udover prisen har det naturligvis noget at gøre med begrænsningerne i de understøttede læsetjenester, og så er jeg heller ikke vild med at Readwise-appen til iOS er relativt skrabet, sammenlignet med webversionen.

Når jeg alligevel holder fast i at lege videre, i hvert fald så længe jeg har gratis prøvetid, så er det fordi jeg aktuelt er tilbage i Obsidian (I know, jeg er vægelsindet).

Obsidian kan nemlig både opsamle highlights fra Readwise, OG direkte fra read-later-tjenesten Matter, som jeg altså er glad for (for tiden).

Og så begynder tingene jo at hænge sammen…

Up next I skovens dybe stille ro Mac-apps galore
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde