|||

Højttaler-eventyr

Som jeg tidligere har skrevet, “kom jeg til” at købe nye højttalere for nylig – mere specifikt to KEF LS50 Meta og en matchende KC62 subwoofer.

Det var nok lige dele “der skal ske noget nyt”, “jeg savner lidt bund og nogle detaljer i mine gamle højttalere” og “jeg synes jeg fortjener en bonus.”

Ikke nødvendigvis noget, der retfærdiggør et indkøb af den størrelse, men jeg fik et godt tilbud…og hey, det er mine egne penge.

En af de små nyeEn af de små nye

De første par dage lyttede jeg på Metaerne alene, og de er virkelig ret fænomenale. Helt utroligt detaljerede og tight som ind i Helvede.

Men det er klart at den slags kompakte modeller jo mangler den dybe bas sammenlignet med mine tidligere gulvhøjttalere, og det var også årsagen til at jeg gik i opsparingen for at få subwooferen med.

Subs kræver en indsats

Jeg tilbragte så det meste af lørdagen med at flytte rundt og trække kabler og justere på mindst 4-5 forskellige parametre for at finde den helt rigtige balance mellem bas fra subben og bas-mellemtone fra satellitterne.

Jeg havde godt læst at det var lidt af en proces, men blev alligevel overrasket over, hvor svært det var.

Til at begynde med fordi lyden af sub+sats bare er meget anderledes end hvad jeg er vant til, og senere fordi bittesmå justeringer nogle gange føltes som om de havde voldsom effekt – mens jeg andre gange gjorde ting, der nærmest ikke kunne høres.

Opsætningen er heller ikke fuldstændig i øjet endnu, selvom jeg har nærmet mig en god bid, og det er temmelig fantastisk at lytte til!

Så jeg fortsætter pilleriet, og i mellemtiden er nyt lydgear jo bare en dejlig anledning til at lytte en masse musik…

Up next Der er kommet en lillebror 5-års jubilæum som selvstændig Her den 31. januar er det 5 år siden jeg officielt stoppede i DR og blev selvstændig podcaster, oplægsholder, moderator, speaker og hvad det nu
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen