|||

Fuldskærmsproblemer på Mac

Fuldskærmsvisning af apps på Mac kan være en god hjælp til at fokusere – fordi man så ikke rundt om den aktive app kan se mail, Twitter, noteprogram, musikafspiller og hvad man ellers har åbent.

Det er jo noget man (jeg) er vant til – og rigtig glad for – på iPad, hvor det også er relativt nemt at sætte to apps side-om-side.

Men på Mac fungerer det faktisk overraskende dårligt – og Apple gør meget lidt ved problemerne, selvom der dog er kommet en lille opdatering i macOS Monterey.

For nu bare at tage et par eksempler:

Når jeg har et vindue i fuldskærms-modus (uanset om jeg bruger det eller ej), og vil gemme fx et dokument, så hopper fokus ud af save-boksens titelfelt, så jeg er nødt til manuelt at klikke i titelfeltet for at kunne navngive det jeg gemmer.

Hvorfor?

Jeg oplever ofte, at hvis jeg har en app i fuldskærm, og CMD+tab’er over i anden app, så hopper den bare tilbage til fuldskærmsappen. Så bliver jeg simpelthen tvunget til at vælge den anden app via Mission Control eller docken.

Det er jo en decideret fejl.

For nylig har Apple så med macOS Monterey gjort det marginalt nemmere at udskifte en app, hvis man har to fuldskærms-vinduer i side-by-side (som er superpraktisk hvis man fx gerne vil læse artikler i Safari og tage noter i Craft samtidig – med så få distraktioner som muligt).

Men det er stadig clunky, og kræver en langsommelig og uigennemskuelig mouse-over på trafiklys-knapperne øverst i vinduet.

Og så sent som i går opdagede jeg en fejl, som gjorde at hvis jeg ville åbne et nyt vindue fra en app, der var vist i fuldskærm side-om-side med Safari, så lagde det nye vindue sig oven på, så jeg hverken kunne bruge Safari eller det gamle vindue i appen.

En bug? Det håber jeg næsten…

Så – Apple? Gider I lige fikse jeres lort?

Up next Øeh hallo? Aften ved Kerteminde
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot