|||

Dub Dub 22 – Paddens År

I talende stund er det dagen efter årets WWDC – Apples årlige konference for softwareudviklere (og andre nysgerrige), og jeg er ret meget oppe at køre over de nye features der er på vej til især iPad.

For en gangs skyld sad jeg ikke bænket foran skærmen for at følge med live, men blev nødt til(!) at snuppe en god portion af keynote-præsentationen umiddelbart efter den var slut kl 21 dansk tid.

Jeg indrømmer dog, at jeg spolede lidt hurtigt igennem de dele der handlede om CarPlay (eller hvad det nu hedder), Wallet og et par andre småting.

Og der er egentlig masser at tage fat på, og mange små og større nye features på vej – og en ny MacBook Air, som jeg først lige troede var helt sort (hårh!).

Den viste sig dog at være ‘Midnight’ eller hvad de kalder den der mørkegråligtgrumsede farve, men stadigvæk – en næsten sort og superslank Air?

Jeg er fristet.

PaddeOS

Det var dog som sagt de nye iPadOS-funktioner, der for alvor fangede min opmærksomhed.

På trods af at alle de smarte iPad-guruer, fra Federico Viticci og nedefter, i de senere måneder har lagt deres iPad på hylden, så er det stadig mit foretrukne apparat i hverdagen.

Jeg elsker det fleksible format, der skifter mellem tilbagelænet læsning og kigning, aktiv brug eller skrivning, med skærmtastatur eller Pencil, og den næsten-laptop-agtige fornemmelse når jeg sætter Padden i mit Magic Keyboard-cover.

Padden er – udover iPhonen – det device jeg oftest har med mig, og meget tit lader jeg min MacBook Pro blive hjemme, også på reportage- og arbejdsture, hvis jeg ikke positivt ved, at jeg skal redigere en masse lyd, og derfor har brug for en Mac.

Når det er sagt, så er jeg dog enig med de frafaldne Padde-guruer, når de kritiserer Apples manglende udvikling og opdatering af især multitasking på iPad.

Det blev der dog gjort noget ved denne gang.

iPad på storskærm

Fx vil iPads fremover være langt bedre til at håndtere eksterne skærme, som fx mit fancy nye Apple Studio Display, og det skulle også blive muligt langt mere fleksibelt at tilpasse app-vinduerne på skærmen.

Dét glæder jeg mig til – en iPad med 27-tommer display? Yes, please.

Det kræver dog for mit vedkommende ny maskine, for multitasking-funktionerne kan kun køre på iPads med M-chip.

Så nu mangler jeg bare at Apple laver en opdateret iPad Pro – helst 11 tommer, med mini-LED XDR-display, M2-chip og en røvfuld RAM – så jeg kan købe en ny Padde og være parat til iPadOS 16.

Jeg er nemlig aldeles parat til fortsat at omfavne min Padde-livsstil.

Up next Lille ven i Aarhus Vil du købe en stille guitar? Jeg må med beklagelse – og lidt skam – erkende, at min drøm om at genoptage min ungdoms guitarspil er bristet. Sidste år gik jeg ellers all-in på
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde