|||

Dommer på Open Data Challenge 2019

I dag havde jeg fornøjelsen af at være med i dommerpanelet på Open Data Challenge i Aarhus.

Formiddagens pitch og præmieuddeling var den foreløbige kulmination på et længere forløb med workshops, idéudvikling og en masse arbejde hos de grupper, som stod på scenen for at fortælle om deres koncepter.

De var fordelt i kategorierne ‘mobilitet’ og ‘turisme’ og skulle naturligvis bruge åbne, offentlige data (og evt andre data) som en væsentlig parameter.

Derudover lagde vi i dommerpanelet vægt på bæredygtighed, problemløsning og - sæføli - værdi for de potentielle brugere.

Delebiler og autocamping

Det var svært at vælge, men vi endte med at give førstepræmien i mobilitets-kategorien til Coo - en delebilsordning med et par gode twists - og til PinTrip i turismeafdelingen - en guideapp specifikt til autocampere.

De var ikke perfekte, men havde begge den rigtige blanding af brugerfokus og god brug af de åbne data.

Det var rigtig spændende at være med, og som en af mine meddommere kommenterede, så kunne man godt deltage i den slags i hvert fald en gang om måneden :-)

Up next Lyddigte Jeg har en svaghed for konceptkunst, der snerper i retning af morfar-jokes eller i hvert fald indforstået studentikositet (hvis det er et ord). For Det evindelige samle-research-projekt fortsætter Jeg er som altid på jagt efter bedre rutiner - i disse dage handler det om research og bogmærker. Og ja, jeg også stadig fuldstændig klar over, at
Latest posts QikReview – Dune 2 QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde