|||

Rejsedagbog revival - uddrag 10.02.1990

Min fætter Lars og jeg tog 4. februar 1990 afsted på jordomrejse, og de kommende måneder laver jeg lejlighedsvis her på bloggen en slags revival af min dagbog fra dengang (i et forsøg på at komme mig over, at DET ER 30 ÅR SIDEN! 😱)

Desværre kan jeg ikke finde mine notater fra de første par dage, som vi i øvrigt tilbragte i New Delhi med at være ramt af jetlag, se monumenter, spise crazy stærk suppe og navigere mellem de afsindigt mange indere…

Men den 9. februar tog vi toget til Varanasi for at se Ganges-floden, og dagen efter købte jeg et billigt, gråbrunt hæfte, der blev min dagbog på de første 4 måneder af turen. Nedenfor finder du de første linjer fra dagbogen.

Som det organiserede menneske jeg er, besluttede jeg mig for at skrive en halv side i hæftet for hver dag, uanset hvor lidt eller hvor meget vi så oplevede. Og som det fremgår er jeg ikke ligefrem verdens mest kreative eller udtryksfulde skribent….

Vi vågnede og var fulde af af mosquito-stik. De klør - og når man klør igen svulmer de op. Vi ligner epidemiofre, men det går nok over.

Gårsdagens nedtrykte stemning fortsatte lidt ud på formiddagen, men vi har talt meget om det, og besluttede kl 10 (am) at være positivt indstillede og smilende. Det hjalp en del, og vi har nu en af vores opture.

Ved halv-ellevetiden gik vi ned til Ganges. Der går en masse brede trapper (ghats) ned til bredden, og her holder folk til og vasker sig i floden - en meter fra andre der tisser eller skider i vandkanten.

Der er mange der vil “snakke”, dvs. vise os noget de vil sælge, eller de vil købe ure eller radioer af os. “Change, change” lyder det hele tiden.

En flink mand mødte os(!) og viste os en af kremerings-ghat’ene, og vi snakkede en del - hvorpå han forførte os og ville sælge os 10-20 ‘brocades’ til ca 250 kr/stk. “Good business!”

Men vi slap væk, og efter lidt afslapning gik vi ud til en restaurant i nærheden og spiste lidt hyggelig middag.

Ah, det vækker minder…

Up next Døden lurer i min Aeropress Rejse-revival - smuttur til Nepal For 30 år siden denne fredag tog vi en hurtig beslutning, forlod Varanasi og kørte med bus til Kathmandu - noget som overhovedet ikke var en del af
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline