|||

Motto for 2020

Som tidligere beskrevet, forsøgte jeg - med svingende succes - at være nysgerrig i det forgangne år.

(Tidligere var mottoet i 2016 ‘mindre, men bedre’, og i 2017 forsøgte jeg at ‘holde modet oppe’, men i 2018 lykkedes det mig aldrig at finde på noget…)

Og nu er tiden så kommet til at finde et motto for mit 2020 - en slags pejlemærke eller guide i hverdagen, som kan hjælpe mig med at finde den rette kurs.

Men - kurs mod hvad? Ja, basalt set handler det om at forsøge at leve i balance, gøre mindre ondt og mere godt, og på en eller anden måde stræbe efter at være med til at redde kloden…

Årets rettesnor

Jeg må indrømme, at jeg har haft virkelig svært ved at finde et motto, der er optimistisk eller fremadrettet. Jeg føler at vi lever i en tid, hvor verdenssamfundet er på vej til Helvede i en håndtaske.

Ikke desto mindre må man jo gøre en indsats.

Derfor har jeg - som et ekko af Timothy Leary - kogt mine ambitioner, håb og selvpålagte rammer ned til denne sætning:

Stram op, skær ned, find ind

Det er lidt snyd, for på mange måder handler alle tre ting om stort set det samme, men så kan det være det giver lidt ekstra skub på:

  • at fokusere på færre ting, og forsøge at gøre dem bedre
  • at finde kontrollen med mig selv og sætte min egen kurs
  • at blive mere mindful og måske lidt klogere på mig selv

Tjaeh. Så dér er vi. Det er næppe zen fra øverste hylde, og jeg kommer aldrig til at skrive en selvhjælpsbog. Men forhåbentlig kan det altså hjælpe mig til at hjælpe mig selv.

Up next Jeg vil være som William Gibson når jeg bliver voksen Jeg har med stor glæde læst dette fine portræt af en af mine litterære helte, hr. Gibson: How William Gibson Keeps His Science Fiction Real Og jeg Hashtag lommegate Det er absolut ikke første gang jeg tænker over problemet med manglende lommer i mobilstørrelse. Og det har selvfølgelig især været diskuteret i
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde