|||

There is no I in team

Det er jo normalt en talemåde man bruger (på engelsk), når folk med lidt for store egoer glemmer at samarbejde.

Men aktuelt synes jeg den er mere relevant at bruge om de mange, mange apps, der primært henvender sig til virksomheder og organisationer, hvor flere (eller mange) mennesker skal arbejde sammen.

For jeg synes nemlig også, at rigtig mange ellers interessante og potentielt anvendelige apps og tjenester er fokuserede på teams og samarbejde, at de bliver væsentlig mere besværlige at bruge for os, der bare er ene-og-alene-storke.

Aktuelt dukkede ‘udfordringen’ op, fordi jeg lige faldt over Superlist, der ser spændende ud – men altså virkelig henvender sig til hold af kolleger eller samarbejdspartnere.

Jo, som regel kan man godt bruge ting som Asana, Craft eller Clickup også selvom man ikke har behov for at arbejde sammen med andre, men for mig er det altså en forstyrrende faktor, hvis væsentlige dele af interfacet og funktionerne handler om at kommentere, dele med sit team, sende opgaver til kollegerne, og så videre.

Jeg forstår såmænd godt prioriteringen – det er nok væsentlig nemmere at tjene penge hvis man fokuserer på at sælge massevis af licenser til én kundes medarbejdere – men helt selvcentreret ville jeg ønske mig, at flere af tjenesterne havde en knap, som fjernede alle de der team-funktioner.

En slags “Instant Solo”-feature, måske?

Mens jeg er igang

En helt anden vinkel ind på det her med software og samarbejde, er i øvrigt, at jeg ofte ærgrer mig over ikke at have diktator-beføjelser, når det handler om apps.

Jeg kan nemlig ikke bare vælge hvilke værktøjer mine kunder eller deltidskolleger skal bruge, selvom jeg jo absolut synes de burde deltage i mine mange eksperimenter med kalender-, todo- og projekt-apps.

Lige nu synes jeg fx at Skiff ser ud til at være en virkelig tight og privatlivsfokuseret tjeneste med mail, kalender, dokumenter og drev, som ville være rigtig sjov at prøve af som alternativ til Google. Men jeg kan ikke lige få nogen med på vognen…

Og ja, jeg ved godt at det er voldsomt hyklerisk, for jeg har utallige gange været ved at brænde sammen i de gamle DR-dage, når organisationen krævede at vi arbejdede med bestemte systemer – men sådan er det jo.

Alting ville være meget bedre, hvis det var mig der bestemte. Eller noget.

Up next Gamle serier på DR Model fra det fantastiske Københavns Bymuseum
Latest posts Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde Dagens ristning Sic Transit Gloria Macintosh Bogbase-opdatering – jeg har valgt en løsning