|||

There is no I in team

Det er jo normalt en talemåde man bruger (på engelsk), når folk med lidt for store egoer glemmer at samarbejde.

Men aktuelt synes jeg den er mere relevant at bruge om de mange, mange apps, der primært henvender sig til virksomheder og organisationer, hvor flere (eller mange) mennesker skal arbejde sammen.

For jeg synes nemlig også, at rigtig mange ellers interessante og potentielt anvendelige apps og tjenester er fokuserede på teams og samarbejde, at de bliver væsentlig mere besværlige at bruge for os, der bare er ene-og-alene-storke.

Aktuelt dukkede ‘udfordringen’ op, fordi jeg lige faldt over Superlist, der ser spændende ud – men altså virkelig henvender sig til hold af kolleger eller samarbejdspartnere.

Jo, som regel kan man godt bruge ting som Asana, Craft eller Clickup også selvom man ikke har behov for at arbejde sammen med andre, men for mig er det altså en forstyrrende faktor, hvis væsentlige dele af interfacet og funktionerne handler om at kommentere, dele med sit team, sende opgaver til kollegerne, og så videre.

Jeg forstår såmænd godt prioriteringen – det er nok væsentlig nemmere at tjene penge hvis man fokuserer på at sælge massevis af licenser til én kundes medarbejdere – men helt selvcentreret ville jeg ønske mig, at flere af tjenesterne havde en knap, som fjernede alle de der team-funktioner.

En slags “Instant Solo”-feature, måske?

Mens jeg er igang

En helt anden vinkel ind på det her med software og samarbejde, er i øvrigt, at jeg ofte ærgrer mig over ikke at have diktator-beføjelser, når det handler om apps.

Jeg kan nemlig ikke bare vælge hvilke værktøjer mine kunder eller deltidskolleger skal bruge, selvom jeg jo absolut synes de burde deltage i mine mange eksperimenter med kalender-, todo- og projekt-apps.

Lige nu synes jeg fx at Skiff ser ud til at være en virkelig tight og privatlivsfokuseret tjeneste med mail, kalender, dokumenter og drev, som ville være rigtig sjov at prøve af som alternativ til Google. Men jeg kan ikke lige få nogen med på vognen…

Og ja, jeg ved godt at det er voldsomt hyklerisk, for jeg har utallige gange været ved at brænde sammen i de gamle DR-dage, når organisationen krævede at vi arbejdede med bestemte systemer – men sådan er det jo.

Alting ville være meget bedre, hvis det var mig der bestemte. Eller noget.

Up next Gamle serier på DR Model fra det fantastiske Københavns Bymuseum
Latest posts Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist