|||

Tot – uden knold

Nu skal jeg nok snart holde op med at spam-blogge om min jagt på en løsning til HurtigNoter(tm) – men new shit has come to light.

Jeg har ellers været moderat tilfreds med mit setup med Obsidian og Apple Shortcuts til hurtigt at smide links, tekst, citater og tanker ind på de rigtige steder i Obsidian, men det er også blevet klart, at jeg stadig synes der er behov for en supplerende løsning.

Jeg har ikke brug for Drafts’ mange fancy actions, men kan klare mig med knofedt og Shortcuts.

Og jeg har jo heller ikke brug for noget der er en alternativ fuldfed noteapp med alt hvad dertil hører. Dér har jeg jo allerede Obsidian.

Til gengæld har jeg behov for en slags digitale Post-It-noter – altså HurtigNoter(tm).

Digitale Post-it-noter

Jeg kan godt bare have en HurtigNote i Obsidian til at opsamle alle de der småting, men som tidligere nævnt er der for meget friktion i at skulle vente på at Obsidian syncer når jeg åbner, og der er også mange af mine små inputs og tanker og links, som hurtigt bare ville blive til rod og overflødigt fyld.

Så jeg mangler noget som bare er en slags scratchpad eller små stykker papir jeg hurtigt kan grifle noget på, inden jeg sender indholdet videre i systemet og bagefter smider papiret ud. Men digitalt, sføli.

Og så var det jeg kom til at tænke på Tot-appen fra Icon Factory, der lige præcis er sådan en app.

Tot – skrabet men nyttigTot – skrabet men nyttig

Basalt set er Tot 7 små noter i forskellige farver, som man kan skrive tekst eller begrænset Markdown i, og som gør det relativt nemt at sende info ind fra og ud til andre apps.

Jeg har en kort overgang prøvet Tot på min Mac, men droppede den fordi jeg var investeret i Drafts. Nu hvor jeg dog forsøgsvis har lagt Drafts på hylden dukkede den så op igen.

Tot – mange penge for næsten ingenting?

Icon Factory har valgt en temmelig speciel betalingsmodel, så jeg skulle lige samle mod før jeg kastede mig ud i det.

Tot er gratis på macOS, men koster $20(!) for iOS/iPadOS-versionen – og søreme også lige $2 for Apple Watch-appen. Gys.

Så jeg har altså lige brændt $20 af på en app, der nærmest ikke kan noget…men det er måske bare dét, jeg er på jagt efter?

I hvert fald er jeg foreløbig rigtig tilfreds. For selvom Tot er skrabet, så er der nok muligheder for integration og tilpasning til at jeg kan sætte den op så den passer ind i mit workflow.

Udover den basale HurtigNote-funktion – som er synkroniseret allevegne via iCloud – så kan man skifte farver på de 7 noter, ændre skrifttype og -størrelse, og så er der selvfølgelig den altafgørende integration med macOS og iOS, som gør det nemt at smide ting i Tot og hive dem ud igen.

Dikteringsfunktionen på mit Watch fungerer også upåklageligt, til når jeg gerne vil indfange hurtige tanker på mine gåture.

Ja, der er nogle små funktioner jeg godt kunne tænke mig, men jeg er også bevidst om at der så hurtigt går bloat i tingene.

For de småting jeg ønsker mig er næppe de samme som de småting andre ønsker sig, og så har vi balladen, hvis Icon Factory skulle prøve at gøre alle glade…

Jeg tvivler oprigtigt på at Tot er den endelige afslutning på dette projekt, men jeg tror at jeg har fundet en løsning som kan fungere et godt stykke tid fremover.

Hashtag famous last words.

Up next Musik i listeform Pomodoro-eksperiment med AI-twist
Latest posts OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side