|||

Domæner med løse ambitioner

Idag har jeg registreret endnu et domæne. Det begynder at ligne et misbrug.

Det kunne dog være meget værre, og jeg har trods alt også stoppet fornyelsen af en del domæner gennem årene.

De koster jo penge, så der ligger en begrænsning dér, og samtidig har jeg heldigvis tilstrækkelig selvindsigt til at vide, at størstedelen af de fine domæner aldrig vil blive brugt til noget.

Hvor mange domæner ejer du?

Jeg er langt fra alene om at impulsshoppe domæner, når ideen til et godt (eller fjollet) navn dukker op. Og der er folk som har et væsentlig større misbrug end mig.

Myke Hurley fra podcastnetværket Relay FM er vist oppe over 60 forskellige domæner, hvor af nogle dog indrømmet bliver brugt til at føre trafik over til mere relevante sites.

Domæner, domæner, domæner…Domæner, domæner, domæner…

Personligt har jeg i skrivende stund netop trykket ‘køb’ på mit 12. domæne, så det er jo i den lave ende…

Af de 12 domæner jeg aktuelt ejer, er de fire i konkret og firmarelevant anvendelse, mens et femte henviser til et af de fire andre, på vegne af et fritidsprojekt.

Første skridt er jo domænet!

Hvad har jeg så købt denne gang, spørger du?

Jamen, jeg forsøger jo efter ringe evne at missionere for ideen om at planlægge sin tid med timeblocking, som jeg på dansk har døbt ‘kalenderkasser’, og idag fik jeg endelig taget mig sammen til at bestille kalenderkasser.dk.

Håbet er at købet kan fungere som et spark i røven, så jeg laver et site der forklarer principperne og teknikken, og hvem ved – måske skal jeg også engang tilbyde foredrag om KalenderKasser(tm)?

Hvis det lykkes, kan kalenderkasser.dk blive det sjette aktive domæne, så jeg rammer en udnyttelsesprocent på 50. Vi får se.

Boblende projekt-domæner

Udover at shoppe nyt, så fornyede jeg idag også to andre domæner, som jeg har haft i flere år uden at bruge dem til noget.

Ikke fordi jeg mangler ideer, men fordi jeg mangler tid og energi – og penge til at retfærdiggøre indsatsen med at føre dem ud i livet…

StilleSnak.dk er indkøbt til min drøm om at lave en slags pause-podcast, med 5-10 minutters stilhed eller svag baggrundslyd fra forskellige steder.

Ideen er at StilleSnak kan lægges i podcast-spillelister med jævne mellemrum, så den næste podcast ikke bare går igang med at sprøjte indhold ind i ørerne på én, men at man lige får lidt pause til tankerne – og måske lidt vind eller bølger eller cafestemning oven i købet.

Det er afgjort mere en idé end et egentlig projekt, men hey – når jeg engang får tid og overskud…

FremtidsSnak.dk har måske lidt mere faglig tyngde – hvis det nogensinde bliver til noget.

Den korte idé er (selvfølgelig) at lave en podcast med fokus på vores fælles fremtid, med udgangspunkt i at fortælle historier om de mennesker, som allerede gør og har gjort noget for at skubbe os i den rigtige retning.

Jeg har et (synes jeg selv) grydeklart koncept liggende, så nu skal jeg “bare” finde tid, overskud og ikke mindst penge til at skubbe det igang.

Men vi ved jo allesammen godt, at det første og vigtigste skridt er at have det rigtige domæne…

👉 PS. For nogle måneder siden spurgte jeg ud på Mastodon efter mærkelige domæner, som folk ejer. Min favorit var startup.horse.

Jeg ved stadig ikke hvorfor det er sjovt, men det er det.

Up next Flyv op og bed om bedre vejr Netværk for imaginære podcasts
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration