|||

Usynlige filmtricks

Da jeg for efterhånden en million år siden gik på uni, skrev jeg en opgave om filmeffekter med fokus på digital billedbehandling, eller CGI som det også blev kaldt – altså computer-generated images.

Det var lige i kølvandet på Terminator 2 og Jurassic Park, og CGI var afgjort den nye hotness.

I al ubeskedenhed blev min opgave også ret vellykket, og det var egentlig planen at den skulle udvides til at blive et kandidat-speciale, men så begyndte jeg at lave universitetsradio og freelance-produktioner på DR – og 12 år efter stoppede jeg med at forny mit årskort til KU…

Film-kaninhullet

Anyway, alt det bare for at sige, at jeg næsten bogstavelig talt faldt ned i et kaninhul på YouTube igår, da jeg opdagede Jonas Ussings fantastiske serie om CGI i moderne film, og hvorfor så mange har så travlt med at afskrive den digitale billedbehandling.

Jonas’ kanal hedder The Movie Rabbit Hole, og han præsenterer selv sin mini-serie om CGI således:

Did you see yet another “on THIS film we filmed everything practically” behind-the-scenes video this week? Do you love that studios are finally using no CGI for epic action scenes? You might be in for a surprise. VFX supervisor Jonas Ussing dives into what it means when studios and directors say “no CGI”.

Jeg vil ikke spoile for meget, men lad os bare sige at Jonas viser masser af eksempler på, hvordan ‘no CGI’ i virkeligheden bare betyder, at de digitale effekter er så gode at vi ikke lægger mærke til dem…

Jonas Ussing – som jeg desværre ikke kendte i forvejen – har aktuelt “kun” lagt de fire afsnit om CGI og anti-CGI propagandaen, men jeg krydser fingre for at der snart kommer mere.

Jonas har knap 20 år med filmeffekter bag sig, så han ved hvad han taler om, og så er han en både sjov og charmerende fortæller, og jeg kan varmt anbefale at man snupper alle fire afsnit.

Du finder det første afsnit lige her:

God fornøjelse – og selv tak 😉

Up next Nice spot Fjernoptagelse med funktionssyge
Latest posts OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side