|||

Ugens Pensum #15: reboot af mine ugentlige tips

Min nye lifelog-blog har givet mig lyst til at genoplive mit Ugens Pensum, et slags nyhedsbrev med et par links og artikler som jeg gerne vil dele.

Jeg har jo generelt ikke nok at lave, og jeg har i hvert fald ikke nok mærkelige små projekter som stjæler al min tid. Eller noget…

Jeg lavede Ugens Pensum i cirka 4 måneder tilbage i 2016, indtil jeg blev ramt af en hel masse omvæltninger der fik mig til at geare lidt ned, og man kan læse de gamle udgivelser ved at scrolle ned her i bloggen eller kigge på Arkiv-siden.

Og nu skal det altså rebootes, skal det! Det er ikke lige fordi jeg egentlig har tid til den slags, men hey - jeg synes jo det er hyggeligt 😃

Sådan tager du bedre billeder med din mobil

Jeg tog for nogle år siden en hård beslutning om at forære mit Nikon DSLR til min far, og i stedet gå all in på smartphone-fotografi.

Jeg har heldigvis ikke (for alvor) fortrudt, og har nydt at tage billeder med skiftende mobiler, der jo også bare hele tiden bliver bedre og bedre.

Det har også været en fornøjelse at lege med (dyrt) ekstra grej, fx fra Moment.

Men selvom man “bare” har en ganske almindelig, nogenlunde moderne mobil, så kan man altså tage ret fantastiske billeder.

De kan dog blive endnu bedre, hvis man husker et par håndfulde gode råd - her fra Android Authority.

Våbenkapløb mellem kunsteksperter og falsknere

Ugens #longread kommer fra The Guardian (via @foljetondk) og handler om hvor sindssygt gode kunst-forfalskninger er blevet, og om de eksperter der bruger stadigt mere avancerede metoder til at forsøge at afsløre dem.

Ikke mindst er det interessant når man tager de vanvittige auktionspriser i betragtning (som Føljeton også har skrevet om, i øvrigt).

Ologies - fantastisk science-podcast

Jeg nåede vist også at anbefale Ologies på Twitter, men den får lige en tur her igen.

Ologies er en anderledes videnskabs-podcast med et ultracool koncept: nemlig at tale med eksperter indenfor en masse forskellige -ologier, fra areologi (viden om Mars) til frygtologi (viden om angst - og nej, jeg tror ikke det er et officielt begreb på dansk).

Alie Ward, der står bag, er både charmerende og nysgerrig på den sjove måde, og virkelig dygtig til at montere sine episoder på formidabelt underholdende facon.

Hvis du ikke har lytte før, så er der cirka 30 fantastiske episoder at gå igang med!

(tweet)

Up next FRA ARKIVET (2014) Skal vi fejre grundstofdag? Skal vi kalde det ‘arbrie’ eller ‘ferejde’? Nej, det skal vi nok ikke - men der burde være et ord for den specielle tilstand man er i som stadig forholdsvis nyudsprunget selvstændig, hvor man
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot