|||

Tvunget tilbageholdenhed

Der sker crazy meget i note-planlægnings-kalender-land for tiden, og det kribler i fingrene for at prøve alle de spænende nye apps – Mayday, Reflect, Cron, Anytype, etc.

Jeg ved jo godt at den slags eksperimenter som minimum bliver rodebutik i nogle uger, og i værste fald kan føre til fuldstændigt sammenbrud af min notesamling, mine opgavelister og min kalender.

Bevidstheden om et truende kaos er dog ikke i sig selv nok til at holde mig fra at dyppe næbbet i de mange sjove tilbud.

Google er snubleklodsen

Aktuelt er noget af det eneste som for alvor holder mig tilbage, at de allerfleste apps med en form for kalenderintegration kun kan bruges med en Google-konto, og ikke har iCloud-sync (endnu).

For selvom jeg bruger en enkelt Google fælleskalender med min bedre halvdel, så har jeg altså flyttet resten af min planlægning over til Æble – og jeg gider trods alt ikke duplikere eller flytte hele balladen for eksperimenternes skyld.

Indrømmet betyder det jo ikke, at jeg nødvendigvis skal holde mig fra note-database-PKM-værktøjer som Anytype, så hvem ved om jeg ikke i sommerferien prøver at kaste mig ud i et par forsøg – det er jo en hobby der skal vedligeholdes!

Craft holder foreløbig sammen på det hele

Nåja, og så har jeg også efter adskillige lige-ved-og-næsten-eksperimenter med diverse apps konstateret, at jeg faktisk aktuelt befinder mig i en fin balance.

Det er nok mere held end forstand, men jeg (gen-)opdagede at Craft faktisk ligger lige i et sweet spot for mig. Udover at det er en ret anstændig Markdown-baseret noteapp, som også har gode funktioner som skabeloner, daily notes, backlinks og en masse formattering – så har den også extentions som gør det nemt for mig at sende tekst og opgaver til IA Writer, Things, Drafts og Day One – fire andre apps, som jeg i forvejen bruger og er rigtig glad for.

Det betyder at det faktisk er så bekvemt at bruge Craft som en slags tekst-hub, at omkostningerne ved at skifte er ret høje. Bare i denne uge er jeg mindst tre gange forsigtigt trådt tilbage fra at kaste mig ud i at flytte alting til Agenda eller hvad der nu lige fristede den dag – og har klappet mig selv lidt på skulderen for at udvise så meget tilbageholdenhed.

En usikker balance…

Jeg er dog meget bevidst om, at der ikke skal meget til at forrykke balancen – hvis jeg fx skiftede til TickTick eller begyndte at prioritere lokal adgang til filer (Obsidian-style) højere end muligheden for at lave tegninger med min Apple Pencil, eller tyve andre småjusteringer af det aktuelle setup, så ville Craft måske ikke længere være helt så central.

Det hører også med til historien, at Craft desværre lader til fuldstændig at have glemt udviklingen af deres extensions, så det er måske bare et spørgsmål om tid, før de helt bliver fjernet fra appen, og hvem ved hvad der så sker med mit omhyggeligt konstruerede net af apps og tjenester?

Update: under 12 efter jeg skrev ovenstående har jeg allerede besluttet mig dor at weekendprojektet skal være at genbesøge NotePlan, der har introduceret en masse fine timeblocking-featues siden sidst… 🤪

Up next Fantastisk mad på ARK Cloud Cuckoo Land
Latest posts QikReview – Dune 2 QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde