|||

Tracking igen-igen

Som gammel selvmåler bliver jeg jævnligt grebet af lysten til at tracke ting og sager i hverdagen, og gerne hvis jeg kan bruge det som undskyldning for at teste en ny app.

Og så er det samtidig en quasi-professionel måde at være navlepillende selvoptaget på, og jeg kan på en eller anden måde slippe afsted med at gå skamløst op i vægt, fedtprocent, fitness og den slags. Tror jeg selv, i hvert fald.

I denne uge er det (igen) den lidt alternative kost-og-symptom-tracking er der på tapetet.

Uden at gå i alt for mange detaljer, så synes jeg at jeg slås lidt med…maveproblemer for tiden, og jeg har samtidig enormt svært ved at holde mig fra at snacke hele tiden. Så vægt og fedtprocent sniger sig uholdbart opad. Og dét går jo ikke!

Ny app

Resultatet er, at jeg har forsøgt mig med at hente Cara-appen, der skal hjælpe mig med at holde fokus, og forhåbentlig også give mig lidt nyt input til at tackle både kost og symptomer.

Dagens snack var macadamianødder - mine yndlingsDagens snack var macadamianødder - mine yndlings

Der er mange andre alternativer - jeg har fx tidligere brugt mySymptoms-appen fra Skygazer - men jeg faldt over Cara af flere årsager:

Det er nemt at opdatere både kost, symptomer og noter (og man kan tilpasse favorit-kategorier), og så kan man tilføje et foto til hver post - og jeg har tidligere oplevet at dét med at tage billeder af sin mad kan være en overraskende effektiv måde at holde sig i skindet på, når det gælder overspisning og især snacking.

(Og nej, der er ikke mulighed for at tilføje foto når man tracker sin afføring, thanks for asking).

Cara er også ret fint og enkelt designet, og rimeligt nem at bruge (indtil videre), og så er den lavet i Tyskland - og det gør mig lidt mere tryg ift. private data. (Så tryg som man nu kan blive).

Den lader også til at blive jævnligt opdateret, i modsætning til mySymptoms, der ligner noget fra 2016.

Om det så kommer til at give ny indsigt eller “bare” (må jeg være fri!) bliver endnu et trackingprojekt i krydsfeltet mellem tidsfordriv, research og spild af tid - det ved jeg mere om i starten af det nye år.

Up next Suk Bare en af de dage, hvor man ikke gider. Regnvejr, lutter dårlige nyheder, ond badevægt og en verden på vej…helvede, håndtaske, yada yada… Årets firmajulegave fra mig selv til mig selv podLAB laver mange sjove ting, men mit kæreste con amore-projekt er jo dog nok stadig work.flow, min podcast om hvad vi arbejder med, hvordan vi
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot