|||

TickTick-update og ny leg med Todoist

Eventyret – eller rettere: udfordringen – fortsætter.

Som jeg skrev for et par uger siden, så kastede jeg mig for nyligt relativt begejstret ud i at afprøve TickTick under pres i hverdagen.

Og på mange måder er TickTick præcis det jeg gerne vil have: en kalender med oversigt over både events og tasks, med mulighed for hurtigt at ændre, flytte og duplikere, og med et solidt hierarki af projekter, opgaver og underopgaver, etc.

Efter en lille måneds tid er jeg dog igen på jagt efter alternativer…

TickTick-fejl

Det var især to ting som fik mig til at knække, den ene meget subjektiv, den anden helt reelt problematisk.

For det første synes jeg TickTick er en grim app, både på web, macOS og iOS. Det er naturligvis en smagssag, men for mig lidt af en dealbreaker. Det er omvendt en af grundene til at jeg så tit vender tilbage for at se på Things, fordi jeg virkelig godt kan lide designet.

Det andet problem er dog værre, og handler om synkronisering med diverse kalendere. Hele ideen med at bruge en app som TickTick er jo, at man kan planlægge sin dag og sin uge ved at lægge opgaver og aftaler i kalenderen, og få et godt overblik af hvornår man skal lave hvad.

Men selvom TickTick integerer med både Google Calendar og Apple Calendar, så er synkroniseringen i praksis så ustabil, at jeg hele tiden blev nødt til at tjekke og dobbelttjekke ovre i kalender-appen, om TickTick nu også havde de rigtige informationer.

Jeg oplevede mange, mange gange, at TickTick slettede gentagende aftaler uden at spørge først, eller at en aftale var placeret fx 14-16 i kalenderen i TickTick, men i sine egne metadata stod som 14-15, og samtidig stod som 15-17 i Apple Calendar-appen.

Det er jo fuldstændig uacceptabelt, og jeg var et par gange ved at misse en aftale af samme årsag.

Så TickTick er sat i skammekrogen, hvilket er superærgerligt fordi det uden sammenligning er den app, der er tættest på at levere det jeg gerne vil have.

Jeg holder dog øje med udviklingen, og vil afgjort teste den fra tid til anden, men kan altså ikke stole på tjenesten i hverdagen endnu.

Og hvad gør man så?

Todoist

Ja, personligt brugte jeg en masse kostbar tid på igen-igen-igen at lede efter alternativer, og var blandt andet forbi den næsten ukendte, men rigtig interessante, app Morgen fra Schweiz, Sunsama – der dog mangler en god mobilapp – og et par andre, som jeg dog hurtigt kunne afvise.

For nu at gøre en lang historie kort, så er jeg søreme endt tilbage i en kombination af min gamle ven Todoist og kalenderen.

Todoist har nemlig fået opdateret og tweaket sin integration med Google Calendar i en grad, så det absolut er praktisk at vise Todoist-tasks som events i kalenderen, til det dér timeblock-overblik jeg så godt kan lide. (Tidligere var integrationen klodset og ustabil, og manglede grundlæggende funktioner).

Og i modsætning til TickTick er syncen så hurtig som man kan forvente – ikke fuldstændig realtime, men inden for relativt få sekunder og/eller responsiv ved en refresh.

Det er ikke perfekt – men hvad er også det? For eksempel bliver det ikke angivet i event-blokken i kalenderen når en opgave i Todoist er checket af som gjort, men det håber jeg kommer henad vejen.

I mellemtiden har jeg i hvert fald flyttet alle mine projekter ind i Todoist, lagt dusinvis af hverdags-rutine-aftaler i min kalender igen, og går all-in på at afprøve setuppet den næste måneds tid.

Teaser: Jeg har tidligere været ret glad for appen Sorted3, som dog mangler et par vigtige features – fx et uge-overblik. Men jeg ved at de arbejder på en version 4.0, som jeg 🤞for kommer til at introducere nogle af de ting, jeg savner. Jeg har faktisk en feedback-samtale med direktøren i næste uge, og håber at kunne opsnuse lidt flere detaljer…

Up next Spejlsø Ene-og-alene jul Jeg er absolut ligeglad med jul, og springer basalt set kun med på traditionerne for familiens skyld. Ikke desto mindre er det i år første gang jeg
Latest posts QikReview – Dune 2 QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde