|||

TickTick-update og ny leg med Todoist

Eventyret – eller rettere: udfordringen – fortsætter.

Som jeg skrev for et par uger siden, så kastede jeg mig for nyligt relativt begejstret ud i at afprøve TickTick under pres i hverdagen.

Og på mange måder er TickTick præcis det jeg gerne vil have: en kalender med oversigt over både events og tasks, med mulighed for hurtigt at ændre, flytte og duplikere, og med et solidt hierarki af projekter, opgaver og underopgaver, etc.

Efter en lille måneds tid er jeg dog igen på jagt efter alternativer…

TickTick-fejl

Det var især to ting som fik mig til at knække, den ene meget subjektiv, den anden helt reelt problematisk.

For det første synes jeg TickTick er en grim app, både på web, macOS og iOS. Det er naturligvis en smagssag, men for mig lidt af en dealbreaker. Det er omvendt en af grundene til at jeg så tit vender tilbage for at se på Things, fordi jeg virkelig godt kan lide designet.

Det andet problem er dog værre, og handler om synkronisering med diverse kalendere. Hele ideen med at bruge en app som TickTick er jo, at man kan planlægge sin dag og sin uge ved at lægge opgaver og aftaler i kalenderen, og få et godt overblik af hvornår man skal lave hvad.

Men selvom TickTick integerer med både Google Calendar og Apple Calendar, så er synkroniseringen i praksis så ustabil, at jeg hele tiden blev nødt til at tjekke og dobbelttjekke ovre i kalender-appen, om TickTick nu også havde de rigtige informationer.

Jeg oplevede mange, mange gange, at TickTick slettede gentagende aftaler uden at spørge først, eller at en aftale var placeret fx 14-16 i kalenderen i TickTick, men i sine egne metadata stod som 14-15, og samtidig stod som 15-17 i Apple Calendar-appen.

Det er jo fuldstændig uacceptabelt, og jeg var et par gange ved at misse en aftale af samme årsag.

Så TickTick er sat i skammekrogen, hvilket er superærgerligt fordi det uden sammenligning er den app, der er tættest på at levere det jeg gerne vil have.

Jeg holder dog øje med udviklingen, og vil afgjort teste den fra tid til anden, men kan altså ikke stole på tjenesten i hverdagen endnu.

Og hvad gør man så?

Todoist

Ja, personligt brugte jeg en masse kostbar tid på igen-igen-igen at lede efter alternativer, og var blandt andet forbi den næsten ukendte, men rigtig interessante, app Morgen fra Schweiz, Sunsama – der dog mangler en god mobilapp – og et par andre, som jeg dog hurtigt kunne afvise.

For nu at gøre en lang historie kort, så er jeg søreme endt tilbage i en kombination af min gamle ven Todoist og kalenderen.

Todoist har nemlig fået opdateret og tweaket sin integration med Google Calendar i en grad, så det absolut er praktisk at vise Todoist-tasks som events i kalenderen, til det dér timeblock-overblik jeg så godt kan lide. (Tidligere var integrationen klodset og ustabil, og manglede grundlæggende funktioner).

Og i modsætning til TickTick er syncen så hurtig som man kan forvente – ikke fuldstændig realtime, men inden for relativt få sekunder og/eller responsiv ved en refresh.

Det er ikke perfekt – men hvad er også det? For eksempel bliver det ikke angivet i event-blokken i kalenderen når en opgave i Todoist er checket af som gjort, men det håber jeg kommer henad vejen.

I mellemtiden har jeg i hvert fald flyttet alle mine projekter ind i Todoist, lagt dusinvis af hverdags-rutine-aftaler i min kalender igen, og går all-in på at afprøve setuppet den næste måneds tid.

Teaser: Jeg har tidligere været ret glad for appen Sorted3, som dog mangler et par vigtige features – fx et uge-overblik. Men jeg ved at de arbejder på en version 4.0, som jeg 🤞for kommer til at introducere nogle af de ting, jeg savner. Jeg har faktisk en feedback-samtale med direktøren i næste uge, og håber at kunne opsnuse lidt flere detaljer…

Up next Spejlsø Ene-og-alene jul Jeg er absolut ligeglad med jul, og springer basalt set kun med på traditionerne for familiens skyld. Ikke desto mindre er det i år første gang jeg
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration