|||

TickTick – igen-igen?

Jagten på en bedre planlægning af både arbejde og fritid fortsætter…

I den forgangne weekend var vi på en kort getaway i Lund (som er en superhyggelig lille by, under en times togtur væk) – og hvad er da bedre at slappe af med, end at dimse med kalender- og todo-værktøjer?

Efter en kort flirt med kanban-appen Doneit, som viste sig at være en bug-fyldt rodebutik (jeg fik heldigvis pengene tilbage), besluttede jeg mig for igen-igen at tjekke TickTick.

Timeblocking med konkrete opgaver

Det supertiltrækkende ved appen er, at den gør det muligt (og relativt lige til) at lægge opgaver ind i kalenderen, flytte dem rundt, justere varighed, og så videre.

Jeg kan jo rigtig godt lide at timeblocke mine dage, men det føles altid lidt som dobbelt bogholderi, når man både skal lægge blokke i kalendere som events, OG samtidig have en task manager med overblik over opgaverne ved siden af.

I TickTick kan man altså lægge opgaver direkte i kalenderen, og det giver et rigtig fint overblik: Hvad skal jeg lave, hvor lang tid tager det, og er der for mange (eller for få) opgaver på dagen?

Jeg har flere gange tidligere forsøgt mig med TickTick, men hver gang er jeg stødt ind i udfordringer, som har fået mig til at hoppe væk igen. Manglende understøttelse af iCloud-kalender, sync-problemer, dårlige genveje, etc.

Denne gang var der dog sket nok til at jeg alligevel lod mig lokke endnu engng, og jeg tilbragte et par timer på hotellet lørdag eftermiddag med svenske snacks og flytning af opgaver fra Things (som jeg ellers er ret glad for) og ind i TickTick.

Eksperiment i et par uger

Foreløbig har jeg taget en måneds abonnement, og regner med at køre de næste 2-3 uger indtil juleferien i TickTick – så må vi se hvordan eksperimentet falder ud.

Det er ganske vist hurtigt blevet tydeligt, at selvom TickTick har lavet en del forbedringer, så er tingene ikke perfekte – endnu.

Syncen især til iCloud og Google kan være ret langsom, der er udfordringer med syncen når man sletter gentagende events (sletter den kun den ene, eller også alle de efterfølgende), og det er fx ikke muligt at give subtasks en varighed. Og så savner jeg VIRKELIG tastaturgenveje på iPad.

Men jeg har lige siddet og planlagt den kommende uge, og har en lille optur. Det virker umiddelbart virkelig fint at lægge de enkelte opgaver med (forventet) varighed i kalenderen – så der står “Tycho Brahe redigering” på en 90 minutters blok, eller “Få præcis adresse for oplæg” i en 10 minutters blok, i stedet for bare at have blokke på 1-2-3 timer som siger RumSnak BLOK eller Småopgaver BLOK.

Jeg vender tilbage med en evaluering af forsøget om et par uger, men foreløbig er jeg forsigtigt optimistisk!

Up next Kontoret kl 6 om morgenen På domkirken i Ribe
Latest posts Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude