|||

Sun-hvaffornoget?

I går fortalte jeg, at jeg med enorm selvbeherskelse stoppede mig selv fra at flytte alle mine noter (tilbage) til Craft, mere eller mindre som et eksperiment.

Senere på aftenen var jeg dog igen lige ved at miste jordforbindelsen, dag jeg (gen-)opdagede Sunsama.

Som faste læsere vil vide, så har jeg en dyb fascination (læs: et misbrug) af planlægnings-apps og -processer, og jeg er vild med kombinationen af tasks og kalendere.

De seneste måneder har jeg været på NotePlan, men også Agenda og “bare” den rå kombination af Fantastical og Reminders/Todoist fungerer godt.

Sunsama frister

Men så var det altså, at jeg kom til at genbesøge Sunsama, der på rigtig mange parametre scorer virkelig højt på min ønskeliste for et værktøj, der både kan bruges som taskmanager, kalender og timeblocker.

Jeg er ikke helt vild med looket, men det er ikke slemt – og den milde utilfredshed blev rimelig meget blæst væk, da jeg begyndte at se en masse videoer på deres supportside.

Sunsama ville (umiddelbart) være perfekt til den form for planlægning jeg praktiserer, hvor tasks helst skal have en forventet varighed, og hvor både events, møder, fokustid, faste opgaver og andre hverdagselementer bliver plottet ind i kalenderen.

Det lykkedes mig dog i sidste øjeblik ikke at smide al forsigtighed over bord og gå all-in på Sunsama. Jeg var ellers temmelig parat til bare at opgive nattesøvnen i eksperimentets hellige navn.

Men.

Der var TRE ting, der fik fornuftens stemme til at overdøve fristelsens lokkerier.

Tre udfordringer hjalp mig

For det første koster Sunsama $20 om måneden, og selvom jeg måske kunne lade mig overtale til at betale den slags penge for det helt rigtige produkt, så er det stadig ret dyrt sammenlignet med konkurrenterne.

Samtidig skulle jeg så egentlig have abonnement på Todoist eller Asana for at få det optimale ud af setuppet, og så begynder vi pludselig at tale $25-30 om måneder i stedet for de ca $7 jeg betaler for NotePlan 3 i dag.

For det andet så virker Sunsama kun med Google- eller Outlook-kalendere, og da jeg for noget tid siden er skiftet til primært at bruge iCloud, så ville det kræve en temmelig stor omkalfatring, som jeg ikke er parat til.

Den tredje (foreløbige) dealbreaker var Sunsamas apps til iPhone og iPad, som de selv beskriver som ‘companion apps’ der ikke rigtig fungerer til planlægningen, men kun til løbende at tjekke dagens og ugens opgaver.

Og det er simpelthen ikke godt nok for mig, fordi jeg bruger rigtig meget tid på min Padde, netop når jeg planlægger og laver reviews.

Så på den ene siden undgik jeg fristelsen, men på den anden side er det jo møgærgerligt, at et tilsyneladende nær-perfekt værktøj alligevel ikke var det rigige.

Men jeg holder øje med dem!

Up next Beherskelse Jeg var i går MEGET tæt på at kaste mig ud i Craft-eksperiment igen-igen, men selvom jeg gik igang med at importere noter og lave tasks i Daily Rundt om Furesøen
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration