|||

Structured – designfokuseret time blocking

For nylig skrev jeg en kilometerlang blogpost om time blocking – altså planlægning af hverdagen ved hjælp af blokke i kalenderen – i forbindelse med en episode af podcasten Workflow.

I den forbindelse nævnte jeg, at jeg selv primært bruger Fantastical sammen med Reminders til den daglige kalender-tetris, men også har NotePlan kørende ved siden af.

Den slags skal dog ikke forhindre mig i at kaste lange blikke efter alternative apps og tjenester – det er jo mit misbr…, undskyld, min hobby.

Agenda er lige i disse uger ved at dukke ud af en månedlang dvale, hvor udviklerne tilsyneladende har arbejdet hårdt på nogle ting dybt nede i maskinrummet, som skal gøre appen klar til en (forhåbentlig) snarlig lancering af en helt ny version.

Jeg har i perioder brugt Agenda rigtig meget, og glæder mig virkelig til at se hvad de hitter på. Appen har nogle funktioner som jeg virkelig savner i NotePlan, men det omvendte er også gældende – så jeg håber jo de fikser det.

Alternativerne lokker

Men det som i den forgangne uge lokkede for alvor, var spritnye versioner af appen Structured Day Planner, som jeg forsøgte mig med henover weekenden.

Structured er virkeligt lækkert og imødekommende designet, og kombinerer aftaler fra kalenderen med opgaver i appen, som man kan give underopgaver, varigheder, påmindelser og hele balladen, når man planlægger sin dag.

Appen savner afgjort et uge-overblik, og måske integration med Todoist eller Reminders, for at fastholde mig i længden – men jeg tror at Structured kunne være et virkelig interessant sted at starte for folk, der gerne vil igang med time blocking.

Vil man gå et skridt op i muligheder og features, vil jeg afgjort anbefale at man tager et kig på Sorted3, der ganske vist også mangler et ugeoverblik, men til gengæld har mulighed for flere lister og langt flere detaljer på både events og opgaver.

Jeg er stadig lidt forbeholden med begge apps, fordi de altså ikke integrerer helt med eksterne opgave-apps, og derfor risikerer at blive lukkede om sig selv – men kan man leve med det, så integrerer de altså omvendt med både Google- og Apple-kalendere, og man kan komme et langt stykke af time blocking-vejen.

Og uanset de konkrete større eller mindre udfordringer ved Sorted3 og Structuren, så er det rigtig godt at se, at der bliver arbejdet på alternativer til de lidt mere clunky og håndholdte løsninger som fx Fantastical.

En eller anden dag skal det såmænd nok lykkes at finde den helt rigtige app…

Up next Mysteriet om de genfundne sko Morgen i Aarhus
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot