|||

Pod-boble?

Jeg synes det er supercool, at der dukker så mange nye, spændende danske podcasts op nærmest hver eneste dag. Og der bliver eksperimenteret på livet løs, både hos firmaer, organisationer og uafhængige producenter.

Men…det gør mig samtidig lidt nervøs.

Dels fordi jeg jo som selvstændig podcastskaber kan mærke at det nok bliver lidt presset (for mig) derude, når så mange nye, dygtige folk melder sig på banen.

Dels fordi der nok trods alt er et begrænset publikum til de allerfleste, og jeg er usikker på hvor mange af dem der vil nå en masse lyttere eller for den sags skyld vil overleve særligt længe.

Det behøver jo ikke være et problem - det kan være fint bare at prøve podcast af i en kortere periode, og man behøver jo ikke have mange tusinde downloads for at føle at man laver noget der er godt (det oplever jeg bestemt også selv!)

Men jeg frygter måske lidt en slags kollektivt tilbageslag, når mange af de nye produktioner rammer muren - vil der så opstå en fortælling om, at podcast ikke kan bruges til noget?

Det håber jeg naturligvis ikke.

Tid & penge

Jeg tror og håber, at der fortsat vil være en stor mængde mere eller mindre nicheprægede serier, og så er det selvfølgelig også superfint, hvis der er nogle håndfulde der bliver store succeser.

Men som med så meget andet er problemet tid & penge.

Det kræver en masse energi og overskud at lave podcasts, og hvis man ikke får noget tilbage eller der ikke er finanisering på den længere bane, så vil mange nok være tvunget til at opgive.

Der er en masse paralleller til de glad blogging-dage. Alle kastede sig over det, men mange gav hurtigt op, når de opdagede hvor få der egentlig læste deres skriblerier. Omvendt lever formatet jo stadig videre i mange former, hos firmaer, i medier, på Medium, på Twitter og så videre - og i hybride former med mere traditionel journalistik.

Og noget af det samme har vi jo set med podcasting, og det vil afgjort fortsætte. Det kommer til at gå op og ned, og nye produktioner vil opstå og blive lukket, men podcasts - de er kommet for at blive.

Boble eller ej.

Up next welcome to the fall Version 2.0?
Latest posts En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side Nostatrip med troubaduren Har jeg nævnt at jeg godt kan lide tåge Hyg og Byg i Billund Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg