|||

Pause fra input

Der er ikke nogen tvivl om, at jeg æælsker at lytte podcasts.

I de senere år er det blevet fast rutine især på min gåture, men også når jeg laver mad, vasker op og træner har jeg snakkende hoveder lige ind i hjernen via ørepropperne.

Og som udgangspunkt er det fantastisk - jeg bliver oplyst og underholdt. Men måske skulle man bare en enkelt gang imellem tage en lille pause?

Jeg blev forleden inspireret af Focused-podcasten (paradoksalt nok), hvor Jocelyn K. Glei var gæst. Hun har selv en glimrende podcast, der hedder Hurry Slowly, og er meget fokuseret(!) på fokus(!).

Hun fortalte, hvordan hun arbejder med input-pauser, hvor hun gerne må lytte musik og tale med mennesker hun møder - eller i telefon - men ellers ikke må suge information, viden, nyheder eller underholdning til sig.

Så hverken bøger, sms, film, serier, radio, sociale medier, web - eller podcast!

Det er en udfordring jeg har tænkt mig at tage op - i det små…

Jeg tror det er vigtigt at tage sine vaner op til evaluering jævnligt, både de bevidste og dem der bare er kommet af sig selv. Men jeg tror det er lige så vigtigt, at man ikke forsøger at lave radikalt om på en masse ting på én gang og gå i den modsatte grøft.

Så - målet er at tage en enkelt 10 kilometers gåtur om ugen, hvor jeg ikke lytte podcast (eller musik), men “bare” går.

Det lyder måske ikke af meget, men lad os se hvordan det går!

Up next Team Menneske Allerførst: Jeg har et kompliceret forhold til teknologi og vores samfund. Jeg synes det er evigt fascinerende at følge med i udviklingen, og min Spil Kom forleden til at savne de gode gamle konsol-skydere som Halo og Call of Duty og Battlefield. Og kom samtidig til at tænke på, at jeg jo for
Latest posts Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude