|||

Ny MBP M1 - QikReview(tm)

Ja, så kom den nye MacBook Pro søreme i torsdag - en hel uge FØR tid! Ikke at jeg klager, men - what gives, Apple?

Desværre var jeg ophængt på arbejde, og det var hårde 5-6 timer at vente før jeg kunne tage hjem at dimse…

Jeg valgte at sætte maskinen op fra scratch - fordi det med den nye M1-chip føles som en ny æra - og det gik næsten overraskende nemt.

Der mangler stadig nogle apps, som jeg venter med at installere til jeg får brug for dem, og min Dropbox er ikke helt syncet endnu - men på cirka tre timers tid fik jeg opdateret macOS, logget ind og installeret alle de nødvendige apps.

Jeg begyndte med 1password, Dropbox, TextExpander, Launcbar og den slags, som er så fast integrerede i mine workflows, at jeg praktisk talt ikke kan få fingrene til at arbejde uden dem.

Og derefter gik det så bare slag i slag med download, installation, login - gentag ad nauseum.

De første indtryk

Jeg skulle naturligvis også lige lave en GeekBench-test - først på min “gamle” MacBook Pro 15 fra 2018 og så den nye M1-maskine.

Og det var ikke svært at se forskel. På single core var den nye maskine omkring 70% hurtigere, og på multi core ca 50%. Det er dog ikke alle apps, der lader til at kunne udnytte den ekstra power - men det kommer forhåbentlig.

Det andet store salgsargument, batterilevetiden, har jeg ikke rigtig kunnet teste endnu. Men i dag har jeg arbejdet adskillige timer og har stadig 78% tilbage. Det er også ret vildt.

Ikke så ny?

Men træerne gror selvfølgelig ikke ind i himlen - og når det kommer til stykket er det jo “bare” en ny MacBook, som til forveksling ligner den gamle.

Den største forandring er jo næsten macOS Big Sur, som jeg så alligevel havde nået at installere på den gamle maskine, så det føles også allerede lidt velkendt.

Det er dog dejligt at få et ny tastatur, for selvom jeg egentlig ikke var utilfreds med de helt flade taster, så var der begyndt at dukke små problemer op, med bogstaver der blev gentaget og tastetryk, som ikke blev registreret.

Ifølge anmelderne skulle den slags problemer ikke dukke op på dette nye tastatur (som så oven i købet også har en fysisk escape-tast og et piletast-layout, der giver mening - bonus!)

Problemer

Men der er naturligvis også små problemer - som jeg dog forventer bliver løst. Og de skyldes nok også primært Big Sur, ikke den nye indmad.

Jeg har fx oplevet problemer med at koble den nye MacBook til min eksterne skærm - hvor jeg fandt ud af, at jeg skal skifte kabel mellem de to porte efter at have haft Mac’en i ‘sleep’, ellers kan registrerer den ikke eksterne skærm… Og det er jo bare tosset.

Ellers er der også stadig et par apps, jeg ikke kan installere, men det regner jeg med bliver løst relativt hurtigt.

Og så er den største skuffelse jo nok, at ideen om at kunne køre iOS- og iPadOS-apps på Mac’en her til at begynde med er en fis i en hornlygte.

Vi får se.

Men indtil videre er jeg virkelig glad for den nye MacBook Pro M1 - og giver den 9 ud af 10 på den helt uofficielle Anders-skala.

Up next men hovsa hvad kom der lige der Vejen til testning
Latest posts Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for?