|||

Nostalgi, magi og 60’er-hygge

Jeg er kæmpefan af The Beatles og har været det så længe jeg kan huske.

Ikke fordi jeg nødvendigvis har dykket dybt i deres historie og ved hvilket mærke guitarstrenge de brugte og den slags, men jeg æææælsker deres musik, og har da også læst en del bøger om dem gennem tiden.

I disse dage får jeg dog masser af nye Beatles-oplevelser, fordi Peter Jackson netop på Disney Plus har udgivet sin monsterdokumentar om tilblivelsen af “Get Back”-albummet, hvor den kan ses i tre dele – tilsammen omkring 8-9 timer(!)

Magiske øjeblikke

Det er på mange måder en blandet fornøjelse – fordi man kommer hele følelsesregistret igennem – og det er ikke bare fed 60’er-hygge det hele.

Der er traumatiske situationer, gnidninger og skænderier – og lange perioder med tvær tavshed.

Men der er også smil og venskab og harmoni.

Og så er der gyldne øjeblikke, hvor deres kolossale kreativitet og musikalitet blomstrer og springer ud på en fuldstændig magisk facon.

Hvor noget der virker som tilfældigt klimpreri pludselig transformeres til et af de numre vi kender og elsker fra Beatles-pladerne – og hvor vi simpelthen oplever at være tilstede i præcis dé øjeblikke, hvor sangene opstod.

Det er helt fænomenalt – på samme tid som det altså er trist og tåkrummende og nostalgisk og alt mulig andet.

Det er reality tv, når det er allerbedst.

Up next Dagens arbejdsplads – set fra operatørrummet Kan I høre det er mig – på plade?! Tilbage i september 2020 havde jeg fornøjelsen af at besøge metaldrengene i Dying Hydra under optagelsen af deres nye album. Patrick havde inviteret
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline