|||

Musik i listeform

Helt ukarakteristisk har jeg ikke rigtig planlagt nogle større digitale dimserier i løbet af påsken.

Jeg har lagt mig fast (foreløbig) på Obsidian til hurtignoter, jeg kører Todoist som task manager og (well, of course) Obsidian til skriverier, så den basale tech stack er nogenlunde på plads.

På den ene side er det rart, fordi jeg så bare kan kaste mig over bøger, film, serier og musik uden distraktioner – på den anden side føler jeg at jeg måske kommer til at spilde et par dage, hvis jeg ikke graver dybt i en eller anden ny app, eller forsøger at omkalfatre og optimere et eller andet workflow i hverdagen.

Såeh…jeg har snydt lidt, og i hvert fald givet mig selv ét, lille projekt, nemlig at lave nogle flere playlists i TIDAL.

Hvordan lytter du?

Jeg havde en hyggelig snak over aftensmaden med mit livs udkårne igår, og det blev ret klart at vores forhold til spillelister er ret forskelligt.

Min bedre halvdel laver tonsvis af lister, både med udvalgte numre fra kunstnere, fede covertracks, året der gik, og alt det andet som spillelister bliver brugt til – og har åbenbart en skummel fortid som mixtape-ninja, med håndtegnede covers og hele balladen.

Jeg har også en lille håndfuld af den slags playlists (blandt andet en Nosta-liste som jeg tit finder frem), men basalt set er jeg en gammel mand, der bruger albums som spillelister.

Så mange valg…Så mange valg…

Så 9 ud af 10 gange vælger jeg et album og lytter fra sang nummer 1, og ser hvor langt jeg når. Nogle gange kan jeg skifte til et andet album undervejs, men det er sjældent at jeg springer numre over på det pågældende album.

Jeg har heller ikke en eneste spilleliste, hvor jeg har udvalgt mine yndlingsnumre med en bestemt musiker.

Albums er mine spillelister

Over middagsbordet blev det klart for mig at der er flere faktorer på spil.

Jeg er vokset op i en tid med albums og især med LP’er, hvor det var ekstra besværligt at hoppe omkring.

Jeg må også indrømme, at jeg på en lidt mystisk måde simpelthen synes det er synd for de sange, der i så fald ikke kommer med på en spilleliste…

Dengang jeg begyndte at lave mixtapes på kasettebånd lavede jeg også mange, som bare var fulde optagelser fra LP til bånd – helt uden mix – af samme årsag. Sært.

PåskeProjekt

Anyway, PåskeProjektet(tm) 2024 bliver altså at lave nogle flere spillelister.

Jeg tvivler på at jeg kommer til at lave yndlingsnumre fra bands (selvom jeg måske skulle prøve, bare for at se hvordan jeg har det med det), men jeg vil afgjort eksperimentere lidt mere med at lave lister med udgangspunkt i genrer, år, stemninger, instrumenter, etc.

Nu hvor jeg tænker over det, så har jeg – i forbindelse med hifi-lytteaftener gennem årene – faktisk allerede taget lidt hul på projektet.

Og jeg må sige, at jeg om ikke andet så har syntes det var sjovt at lave titler til spillelisterne:

  • White man’s overbite (funky sange)
  • I Do It My Way (covernumre, der slet ikke ligner originalen)
  • Helt Uden Strøm (akustisk nummer, med eller uden sang)
  • Tung Tråd (luftguitar, lufttrommer og headbanging)
  • Etc.

Har du gode forslag til inspirerende lister, så sig endelig til ovre på Mastodon!

Up next Close but no Tot – uden knold
Latest posts En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side Nostatrip med troubaduren Har jeg nævnt at jeg godt kan lide tåge Hyg og Byg i Billund Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg