|||

Musik i listeform

Helt ukarakteristisk har jeg ikke rigtig planlagt nogle større digitale dimserier i løbet af påsken.

Jeg har lagt mig fast (foreløbig) på Obsidian til hurtignoter, jeg kører Todoist som task manager og (well, of course) Obsidian til skriverier, så den basale tech stack er nogenlunde på plads.

På den ene side er det rart, fordi jeg så bare kan kaste mig over bøger, film, serier og musik uden distraktioner – på den anden side føler jeg at jeg måske kommer til at spilde et par dage, hvis jeg ikke graver dybt i en eller anden ny app, eller forsøger at omkalfatre og optimere et eller andet workflow i hverdagen.

Såeh…jeg har snydt lidt, og i hvert fald givet mig selv ét, lille projekt, nemlig at lave nogle flere playlists i TIDAL.

Hvordan lytter du?

Jeg havde en hyggelig snak over aftensmaden med mit livs udkårne igår, og det blev ret klart at vores forhold til spillelister er ret forskelligt.

Min bedre halvdel laver tonsvis af lister, både med udvalgte numre fra kunstnere, fede covertracks, året der gik, og alt det andet som spillelister bliver brugt til – og har åbenbart en skummel fortid som mixtape-ninja, med håndtegnede covers og hele balladen.

Jeg har også en lille håndfuld af den slags playlists (blandt andet en Nosta-liste som jeg tit finder frem), men basalt set er jeg en gammel mand, der bruger albums som spillelister.

Så mange valg…Så mange valg…

Så 9 ud af 10 gange vælger jeg et album og lytter fra sang nummer 1, og ser hvor langt jeg når. Nogle gange kan jeg skifte til et andet album undervejs, men det er sjældent at jeg springer numre over på det pågældende album.

Jeg har heller ikke en eneste spilleliste, hvor jeg har udvalgt mine yndlingsnumre med en bestemt musiker.

Albums er mine spillelister

Over middagsbordet blev det klart for mig at der er flere faktorer på spil.

Jeg er vokset op i en tid med albums og især med LP’er, hvor det var ekstra besværligt at hoppe omkring.

Jeg må også indrømme, at jeg på en lidt mystisk måde simpelthen synes det er synd for de sange, der i så fald ikke kommer med på en spilleliste…

Dengang jeg begyndte at lave mixtapes på kasettebånd lavede jeg også mange, som bare var fulde optagelser fra LP til bånd – helt uden mix – af samme årsag. Sært.

PåskeProjekt

Anyway, PåskeProjektet(tm) 2024 bliver altså at lave nogle flere spillelister.

Jeg tvivler på at jeg kommer til at lave yndlingsnumre fra bands (selvom jeg måske skulle prøve, bare for at se hvordan jeg har det med det), men jeg vil afgjort eksperimentere lidt mere med at lave lister med udgangspunkt i genrer, år, stemninger, instrumenter, etc.

Nu hvor jeg tænker over det, så har jeg – i forbindelse med hifi-lytteaftener gennem årene – faktisk allerede taget lidt hul på projektet.

Og jeg må sige, at jeg om ikke andet så har syntes det var sjovt at lave titler til spillelisterne:

  • White man’s overbite (funky sange)
  • I Do It My Way (covernumre, der slet ikke ligner originalen)
  • Helt Uden Strøm (akustisk nummer, med eller uden sang)
  • Tung Tråd (luftguitar, lufttrommer og headbanging)
  • Etc.

Har du gode forslag til inspirerende lister, så sig endelig til ovre på Mastodon!

Up next Close but no Tot – uden knold
Latest posts Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak