|||

Micro-bloggen vender tilbage

Jeg indrømmer blankt, at når det handler om nye apps og tjenester, så er jeg som hunden i Pixar-filmen “Up”, der på et splitsekund lader sig distrahere af et egern.

Uh, squirrel!

Så jeg var øjeblikkeligt nysgerrig, da folkene bag micro.blog i går skrev at de har lavet en række nye funktioner og forbedringer, og derfor tilbød abonnement med rabat.

Jeg var nemlig ret glad for min micro.blog sidste år - og lavede en dag en lille test med micro-podcast på sitet - men valgte at skifte til denne blot.im-blog i stedet - bla. fordi det sociale aspekt af micro.blog var alt for US-centrisk, og nærmest uden overlap til mine sædvanlige digitale cirkler.

Anyway, jeg var nærmest parat til at skifte tilbage igen, af nyhedens interesse, men kom heldigvis i tanke om mine udfordringer med tjenesten i tide (se ovenfor).

Så foreløbig bliver jeg her på min egen lille blog, og deler enkelte posts fra tid til anden via Twitter. Det er ikke optimalt, men så længe jeg ikke bare sådan lige kan transplantere hele mit sociale netværk over på micro.blog eller Mastodon, så bliver jeg nok hængende dér, på Twitter.

Nå, men skulle man alligevel være nysgerrig på micro.blog eller Mastodon, så har vores allesammens fokus-guru, Cal Newport, skrevet en glimrende lille blog i New Yorker om fænomenet.

Han er generelt positiv:

“As a technology enthusiast, I’m a believer in the IndieWeb movement and think it will play an important role in the future of the Internet.”

Men er nok også lidt skeptisk i forhold til om det kan få den store udbredelse, desværre…:

“Many of those who flocked to social media out of a sense of exuberance or experimentation are now losing interest.”

Uanset hvad, så er hans blogpost absolut værd at læse.

Up next Lydgrej Det er lidt spøjst, men da jeg arbejdede i DR havde vi faktisk ikke ret meget lydgrej at lege med. Vi fik kun med meget lange mellemrum lov at Morgen i ålleren
Latest posts QikReview – Dune 2 QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde