|||

Micro-bloggen vender tilbage

Jeg indrømmer blankt, at når det handler om nye apps og tjenester, så er jeg som hunden i Pixar-filmen “Up”, der på et splitsekund lader sig distrahere af et egern.

Uh, squirrel!

Så jeg var øjeblikkeligt nysgerrig, da folkene bag micro.blog i går skrev at de har lavet en række nye funktioner og forbedringer, og derfor tilbød abonnement med rabat.

Jeg var nemlig ret glad for min micro.blog sidste år - og lavede en dag en lille test med micro-podcast på sitet - men valgte at skifte til denne blot.im-blog i stedet - bla. fordi det sociale aspekt af micro.blog var alt for US-centrisk, og nærmest uden overlap til mine sædvanlige digitale cirkler.

Anyway, jeg var nærmest parat til at skifte tilbage igen, af nyhedens interesse, men kom heldigvis i tanke om mine udfordringer med tjenesten i tide (se ovenfor).

Så foreløbig bliver jeg her på min egen lille blog, og deler enkelte posts fra tid til anden via Twitter. Det er ikke optimalt, men så længe jeg ikke bare sådan lige kan transplantere hele mit sociale netværk over på micro.blog eller Mastodon, så bliver jeg nok hængende dér, på Twitter.

Nå, men skulle man alligevel være nysgerrig på micro.blog eller Mastodon, så har vores allesammens fokus-guru, Cal Newport, skrevet en glimrende lille blog i New Yorker om fænomenet.

Han er generelt positiv:

“As a technology enthusiast, I’m a believer in the IndieWeb movement and think it will play an important role in the future of the Internet.”

Men er nok også lidt skeptisk i forhold til om det kan få den store udbredelse, desværre…:

“Many of those who flocked to social media out of a sense of exuberance or experimentation are now losing interest.”

Uanset hvad, så er hans blogpost absolut værd at læse.

Up next Lydgrej Det er lidt spøjst, men da jeg arbejdede i DR havde vi faktisk ikke ret meget lydgrej at lege med. Vi fik kun med meget lange mellemrum lov at Morgen i ålleren
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration