|||

Mail og mikroblogging

Den første regel for app-nørder som mig er, at man aldrig skal mangle projekter, der kan stjæle éns opmærksomhed og energi.

Og derfor har jeg aktuelt fokus på to tidskrævende eksperimenter – udover naturligvis den evigt kværnende udfordring med task management og kalenderkaos.

Hvem skal håndtere min email?

Jeg har genoptaget planerne om at skifte email-leverandør fra Fastmail til…nogle andre.

Jeg vil gerne tilbage til EU, og måske også finde nogen der har lidt mere fokus på grøn strøm, hvis det kan lade sig gøre. Det skrev jeg om for et par måneder siden, da jeg startede jagten på en ny email-tjeneste – og nu kaster jeg mig ud i det igen.

Det er nok fortsat Skiff, Proton og Mailbox, der ligger forrest i kapløbet, men jeg bliver jo lige nødt til at undersøge markedet igen.

Blog i opbrud?

Det andet større projekt har jeg kun lige taget hul på, så der kommer nok en større opdatering senere.

Men den korte udgave er, at jeg jo blogger her på 4nd3rs.dk gennem det, der hedder Blot.im, som basalt set laver en blog ud af nogle mapper i Dropbox.

Det er ganske fikst, og betyder jo også at alle tekster og billeder ligger i en mappe, som bliver syncet lige her fra min egen computer.

Desværre synes jeg, at Blot har været en smule ustabil på det seneste, og enmandshæren bag har været lidt fraværende.

Og så er det jo også altid bare sjovt at se sig om efter alternativer…

I kølvandet på Mastodons opblomstring har jeg også igen kastet lange blikke efter micro.blog, som jeg flirtede med for nogle år siden, og som stadig kører derudaf, med ActivityPub og indieweb-vibes og hele balladen.

Der ligger dog en masse overvejelser om hosting og priser og switching costs og så videre, som jeg ikke er færdig med – men jeg må indrømme, at jeg blev ekstra fristet da jeg opdagede et micro.blog-pluging til Obsidian, som jo kan gøre det rigtig nemt at skrive og offentliggøre blogposts…

Der er dog meget som skal undersøges før jeg evt. kaster mig ud i at forlade Blot.

Anyway – jeg skal nok skrive updates om begge projekter de kommende uger.

Up next Model fra det fantastiske Københavns Bymuseum Klimafallit Det er gået relativt langsomt i mange årtier, men nu går det pludselig rigtig stærkt. Og måske oplever vi ligefrem aktuelt en eksponentiel
Latest posts En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side Nostatrip med troubaduren Har jeg nævnt at jeg godt kan lide tåge Hyg og Byg i Billund Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg