|||

Klimafallit

Det er gået relativt langsomt i mange årtier, men nu går det pludselig rigtig stærkt. Og måske oplever vi ligefrem aktuelt en eksponentiel klimapokalypse?

Som Hemingway lod en af sine karakterer sige om hvordan man går fallit:

“Two ways. Gradually, then suddenly.”

Altså, først langsomt, og så meget hurtigt…

Måske burde vi også have ventet med at nedsætte et Disruptionråd til nu – og så fokusere på klimaproblemerne i stedet for tech? (Eller i hvert fald begge dele).

Det ville også klæde vores regering, som bare vælger at nøle og sige “jamen, vi har sat penge til side, det må bare ikke gøre ondt på nogen, og vi skal også liiiige have nogle andre til at undersøge nogle ting, så vi har ryggen fri, hvis vi nogensinde tager os sammen til for alvor at sætte gang i en indsats…”. (Min parafrasering).

Det er lidt som at satse på at man bare kan blive ved med at låne nye penge til at betale de gamle renter.

Hvorom alting er, så er det svært at undslippe fornemmelsen af at stå på afgrundens rand.

Up next Mail og mikroblogging Den første regel for app-nørder som mig er, at man aldrig skal mangle projekter, der kan stjæle éns opmærksomhed og energi. Og derfor har jeg RumSnak har de sødeste lyttere som giver julegaver
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot