|||

iPad Mini igen?

Der har igen være PR-stream fra Æble – og traditionen tro smider de igen benzin på shoppe-bålet. Suk. Jeg kunne snildt snuppe mig en ny Phöne med fancy kameraer og 120Hz-skærm, og den lidt større skærm på et nyt Watch ville også passe mig fint. (Og så røg der vel potentielt lige 14-16.000 kroner lige dér).

Jeg må dog sige, at udbuddet denne gang var…undervældende. Ingen radikale nye designs, og selvom der nogle steder var taget nogle pæne hop i specs og features, så er vi – stadig – i en tid med gradvis, stille-og-rolig-udvikling af de smarte mobiler.

Ingen revolutioner her, med andre ord.

The mighty mini

Når dét forbehold er taget så er jeg dog åbenbart nem at friste – og jeg har allerede i nogle uger gået og tænkt alvorligt over at investere i en iPad Mini igen.

Jeg er nemlig begyndt at læse en del flere bøger i apps, i stedet for “kun” at læse på min Kindle Voyage. Og min ellers trofaste iPad Pro 11-tommer er bare adskillige numre for stor til at være en bekvem boglæser – uanset at jeg ellers er superglad for den i alle mulige andre scenarier.

Og den nye Mini ser virkelig fristende ud, må jeg sige, udover at den altså ville passe godt i størrelse: nyt design i iPad Pro-stil, samme chip som i de nye iPhones, lidt opdateringer af skærmen, og understøttelse af Apple Pencil 2.

Den kunne altså både være en en-hånds-venlig boglæser OG en fuld iPad, inklusive muligheden for at tage noter i hånden. Najst.

Den ville jo også være nemmere at have med de fleste steder – i nogle af mine bukser og jakker kunne den faktisk endda bare være i en lomme. Ellers en lille skuldertaske.

I dag går jeg som regel afsted med min iPad Pro i tasken, men selvom den er okay transportabel, så er den især med mit Magic Keyboard faktisk næsten lige så tung som en MacBook Air.

Mini’en ville altså være et handy alternativ. Bogstavelig talt.

Til enhver lejlighed

Som altid er det svært at vælge. Hvis jeg havde ubegrænset budget, så snuppede jeg nok:

  • en ny iPhone 13 Mini (for letheden og den håndvenlige størrelse)
  • en 13 Pro Max (for kameraerne og den store skærm)
  • en iPad Mini (som bog og notesbog og allevegne-arbejde)
  • en iPad Pro 12.9-tommer (som iPadOS-arbejdshest og hverdagscomputer)

– og så sæfølig et Watch, min MBP og gerne også en Pro-style iMac-agtig ting når de formodentlig kommer om nogle måneder. Nåja, og hvorfor ikke også den næste Mac Mini til kontoret?

I know, det er skamløst materialistisk og jeg ville i øvrigt alle brænde helt så mange penge af – men det kunne være cool med dimser i præcis den rigtige størrelse til alle situationer.

Og det er så forresten derfor, at vi drømmer om fremtidens foldables eller rollables – mobiler med skærme der kan gøres større eller mindre, alt efter behov.

Hvorom alting er, så bliver det nok igen et par dyre måneder…

Up next Gadens øjne Svævende blad
Latest posts De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen