|||

iPad Mini igen?

Der har igen være PR-stream fra Æble – og traditionen tro smider de igen benzin på shoppe-bålet. Suk. Jeg kunne snildt snuppe mig en ny Phöne med fancy kameraer og 120Hz-skærm, og den lidt større skærm på et nyt Watch ville også passe mig fint. (Og så røg der vel potentielt lige 14-16.000 kroner lige dér).

Jeg må dog sige, at udbuddet denne gang var…undervældende. Ingen radikale nye designs, og selvom der nogle steder var taget nogle pæne hop i specs og features, så er vi – stadig – i en tid med gradvis, stille-og-rolig-udvikling af de smarte mobiler.

Ingen revolutioner her, med andre ord.

The mighty mini

Når dét forbehold er taget så er jeg dog åbenbart nem at friste – og jeg har allerede i nogle uger gået og tænkt alvorligt over at investere i en iPad Mini igen.

Jeg er nemlig begyndt at læse en del flere bøger i apps, i stedet for “kun” at læse på min Kindle Voyage. Og min ellers trofaste iPad Pro 11-tommer er bare adskillige numre for stor til at være en bekvem boglæser – uanset at jeg ellers er superglad for den i alle mulige andre scenarier.

Og den nye Mini ser virkelig fristende ud, må jeg sige, udover at den altså ville passe godt i størrelse: nyt design i iPad Pro-stil, samme chip som i de nye iPhones, lidt opdateringer af skærmen, og understøttelse af Apple Pencil 2.

Den kunne altså både være en en-hånds-venlig boglæser OG en fuld iPad, inklusive muligheden for at tage noter i hånden. Najst.

Den ville jo også være nemmere at have med de fleste steder – i nogle af mine bukser og jakker kunne den faktisk endda bare være i en lomme. Ellers en lille skuldertaske.

I dag går jeg som regel afsted med min iPad Pro i tasken, men selvom den er okay transportabel, så er den især med mit Magic Keyboard faktisk næsten lige så tung som en MacBook Air.

Mini’en ville altså være et handy alternativ. Bogstavelig talt.

Til enhver lejlighed

Som altid er det svært at vælge. Hvis jeg havde ubegrænset budget, så snuppede jeg nok:

  • en ny iPhone 13 Mini (for letheden og den håndvenlige størrelse)
  • en 13 Pro Max (for kameraerne og den store skærm)
  • en iPad Mini (som bog og notesbog og allevegne-arbejde)
  • en iPad Pro 12.9-tommer (som iPadOS-arbejdshest og hverdagscomputer)

– og så sæfølig et Watch, min MBP og gerne også en Pro-style iMac-agtig ting når de formodentlig kommer om nogle måneder. Nåja, og hvorfor ikke også den næste Mac Mini til kontoret?

I know, det er skamløst materialistisk og jeg ville i øvrigt alle brænde helt så mange penge af – men det kunne være cool med dimser i præcis den rigtige størrelse til alle situationer.

Og det er så forresten derfor, at vi drømmer om fremtidens foldables eller rollables – mobiler med skærme der kan gøres større eller mindre, alt efter behov.

Hvorom alting er, så bliver det nok igen et par dyre måneder…

Up next Gadens øjne Svævende blad
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde