|||

Hyg og Byg i Billund

Tirsdag var jeg på et lidt specielt besøg i Billund for at lege med LEGO.

Den korte version af historien er, at jeg var inviteret til at bygge en LEGO-model i form af et mekanisk mini-solsystem, hvor Solen, Jorden og Månen bevæger sig rundt om hinanden når man drejer på et lille håndsving.

Modellen – hvis officielle navn er Jorden og Månen i Kredsløb – er skabt af Jørn Thomsen, en legendarisk skikkelse i udviklingen af LEGO Space fra slut-firserne og frem.

Ikke helt i korrekt størrelsesforholdIkke helt i korrekt størrelsesforhold

Desværre døde Jørn alt for tidligt sidste forår, og jeg fik aldrig chancen for at møde ham. Men hans familie var søde nok til at invitere mig over til Billund for at se nogle af Jørns kreationer, og ikke mindst for i fællesskab at bygge Jorden og Månen i Kredsløb, der netop er kommet på hylderne i LEGO-butikken.

Det er dét, som i LEGO-kredse kalde “Hyg og Byg.”

Og det lykkedes på et par timer at få alting samlet og op at køre, selvom snakken gik lystigt undervejs. Men det skal siges at jeg fik solid hjælp fra Jørns familie, der naturligvis er rimeligt ferme på fingrene med de små klodser.

Jeg regner dog med at Solsystemet skal skilles ad igen snart, så jeg kan sige at jeg også kan samle den helt alene…

Up next Udstyret er parat, nu kommer det svære Har jeg nævnt at jeg godt kan lide tåge
Latest posts OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side