|||

Gode teknologinyheder fra 2019

I denne uge blev jeg spurgt af DR om jeg ville give input til en artikel om nogle af de (trods alt) gode teknologihistorier fra de forgangne måneder - og jeg gjorde mit bedste.

I artiklen, der kommer i næste uge på dr.dk, har de valgt at skrive om såkaldte foldables (se nedenfor), men jeg fortalte også om min begejstring over Margrethe Vestager, som der dog åbenbart ikke var plads til.

Her får I begge dele:

Margrethe Vestager

Det var en rigtig god nyhed i 2019, at Margrethe Vestager fortsætter som konkurrencekommisær og nu også får ekstra fokus på den digitale udvikling som næstformand i kommissionen.

Hun vil blandt andet se på kunstig intelligens, hvem der ejer og kontrollerer vores data, overvågning og ansigtsgenkendelse, etiske principper, og Europas rolle mellem USA og Kina ift teknologi.

Det har DR skrevet om, og jeg synes at Vestager siger mange af de rigtige ting.

Nu skal hun bare igang!

Foldables

Den anden, noget mere jordnære, nyhed jeg valgte, handler om sammenklappelige smartphones - det man også kalder foldables.

Jeg synes de er et frisk pust i en verden hvor smartphone-design er stagneret, og stort set alle mobiler - uanset hvor fede kameraerne er og hvor hurtige processorerne er blevet - ligner hinanden:

Flade plader af glas.

Derfor synes jeg det er cool, at både Samsung, Huawei, Motorola og til næste år også Microsoft forsøger sig med nye formfaktorer og nye ideer - også selvom de konkrete modeller endnu ikke har vist sig hverken superoverbevisende eller driftsikre…

Men jeg glæder mig til at der lige kommer en iteration eller to mere, så de for alvor bliver solide, gennemprøvede og i et prisleje hvor man gider være med.

Og så skal de helst også komme fra Apple, fordi jeg foretrækker iOS - men det har desværre nok lange udsigter. Jeg håber alligevel…

Up next Leger med makro igen 20191209 Ekstremt tastatur på vej
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration