|||

Frederiksberg-aton

Jeg læste for nylig en bog om de mange, mange gode ting ved at gå – både fysisk og mentalt – og om de mange afledte effekter det kunne have på samfundet, hvis vi gik mere – både økonomisk, social og politisk.

Forfatteren Dan Rubinstein talte også med folk der på vidt forskellige måder har gjort gåture til en del af deres mere eller mindre hittepåsomme kunstprojekter.

Og undervejs i læsning fik jeg så også min egen idé til et projekt, som jeg ikke vil kalde kunst, men dog måske alligevel en form for hverdags-performance (mest målrettet mig selv).

Gennem hele Frederiksberg

Ideen er ganske kort fortalt at gå på alle veje i Frederiksberg C – og måske endda Frederiksberg 2000, why not?

Det er jo ikke noget der skal gøres i ét hug, men nøje kortlagt og planlagt over en periode.

Ideen gav mig dog to umiddelbare udfordringer:

For det første at finde ud af hvor mange kilometer Frederiksbergs veje er sammenlagt?

Og for det andet – men bestemt ikke mindst: hvordan planlægger jeg den bedste rute?

104 kilometers kompleksitet

Hvad angår det første, så skrev jeg til Vej, Park og Miljø – Trafik og Byrum i Frederiksberg kommune.

De siger:

Vi kan oplyse, at der er ca. 104 km offentlige veje, hvoraf ca. 35 km er ”trafikveje” på Frederiksberg. Vi har desværre ikke vores data sorteret, så du hurtigt kan få en opgørelse om fordelingen af km veje vest for og øst for Pile Allé/Falkoner Allé

Så 104 kilometer på Frederiksberg – både Frb C og 2000.

Da jeg går ca 11-12 km om dagen i snit (og jo har gået minimum 10 hver dag i snart 6 år), så er 104 km jo ikke uoverkommeligt.

Jeg kan dog godt regne ud, at gåturene i praksis kommer til at være meget længere, fordi de 104 km jo ikke ligger i direkte forlængelse af hinanden.

Og det fører mig så til den største udfordring, og dér hvor projektet foreløbig er strandet:

For hvordan laver jeg den optimale rute rundt i Frederiksberg, så jeg får gået den fulde længde af alle veje, men med mindst mulig gentagelse – og hvordan gør jeg det hvis projektet skal brydes op i måske 15 eller 25 forskellige delruter (projektet skal jo udføres over mange dage)?

Det er jo noget af det som kan bruge selv kraftige computere i knæ, så vidt jeg ved – måske skal jeg håbe på hjælp fra kommende kvantecomputere?

Så hvis man nu sidder derude og tænker: det kan jeg sgudda sagtens lave et lille program der regner ud, med kortdata fra Open Street Map eller lignende (eller måske kender et eksisterende værktøj til Google Maps) – så sig endelig til!

Up next Så er jeg heller ikke mere original Jeg har efterhånden skrevet denne blok så længe, at jeg åbenbart har fundet grænserne for min originalitet. I hvert fald sker det indimellem (og Kraner i Carlsbergbyen
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot