|||

Farvel, Bitcoin

Jeg har ikke givet op på tech-fascinationen af kryptovalutaer, Blockchain og et distribueret web3.

Men vi bliver simpelthen nødt til at forsøge hive krypto-indsatsen ud af kløerne på grådige NFT-spekulanter, og allervigtigst at finde en klimavenlig løsning.

Især Bitcoin kræver jo helt ekstreme mængder strøm, som ofte kommer fra kulfyrede værker blandt andet i Kina.

Derfor sætter jeg Bitcoin i karantæne.

Kryptodonation

For nogle år siden modtog jeg hvad der dengang svarede til 1000 kroner i Bitcoin som betaling for noget lydgrej, og på grund af de pæne kursstigninger er de siden blevet næsten 4000 værd, i hvert fald da kursen var på sit højeste.

Dengang sendte jeg en god portion til Wikimedia, men de har netop droppet Bitcoin, af samme årsager som jeg nævnte ovenfor.

Give Directly, en organisation der uddeler kontanter til mennesker i nød, især i Afrika, tager dog stadig mod donationer i kryptovaluta.

Så dem har jeg lige sendt mine absolut sidste Bitcoin, der endte med at svare til ca 1700 kroner efter de seneste måneders kursfald, og så sætter jeg som sagt mine kryptoplaner på hold.

Jeg tror stadig at ‘distributed ledgers’ som Blockchain har et stort og spændende potentiale, men foreløbig er jeg sgu lidt småskuffet over vores lidet fantasifulde misbrug af konceptet.

Ring når I har fået styr på tingene.

Up next Det er lige før man bliver i godt humør På tur i Skåne
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot