|||

Farvel, Bitcoin

Jeg har ikke givet op på tech-fascinationen af kryptovalutaer, Blockchain og et distribueret web3.

Men vi bliver simpelthen nødt til at forsøge hive krypto-indsatsen ud af kløerne på grådige NFT-spekulanter, og allervigtigst at finde en klimavenlig løsning.

Især Bitcoin kræver jo helt ekstreme mængder strøm, som ofte kommer fra kulfyrede værker blandt andet i Kina.

Derfor sætter jeg Bitcoin i karantæne.

Kryptodonation

For nogle år siden modtog jeg hvad der dengang svarede til 1000 kroner i Bitcoin som betaling for noget lydgrej, og på grund af de pæne kursstigninger er de siden blevet næsten 4000 værd, i hvert fald da kursen var på sit højeste.

Dengang sendte jeg en god portion til Wikimedia, men de har netop droppet Bitcoin, af samme årsager som jeg nævnte ovenfor.

Give Directly, en organisation der uddeler kontanter til mennesker i nød, især i Afrika, tager dog stadig mod donationer i kryptovaluta.

Så dem har jeg lige sendt mine absolut sidste Bitcoin, der endte med at svare til ca 1700 kroner efter de seneste måneders kursfald, og så sætter jeg som sagt mine kryptoplaner på hold.

Jeg tror stadig at ‘distributed ledgers’ som Blockchain har et stort og spændende potentiale, men foreløbig er jeg sgu lidt småskuffet over vores lidet fantasifulde misbrug af konceptet.

Ring når I har fået styr på tingene.

Up next Det er lige før man bliver i godt humør På tur i Skåne
Latest posts Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde