|||

Et nyt kapitel i highlight-sagaen

Hvordan skal man holde styr på de vigtigste snaser af information fra det man læser?

Det er en af de digitale udfordringer, der har optaget mig i – gys – årevis efterhånden. Se fx her, her og her.

Den grundlæggende proces er jo ikke specielt kompliceret. Det handler om at kunne indsamle webartikler i en app, hvor man så kan highlighte og måske lave noter til de vigtigste steder.

Highlights gør det i hvert fald nemmere for mig at huske indholdet, og så er det nemmere lige at finde de gode bidder til citater eller baggrund, i artikler eller podcasts eller oplæg eller hvad det nu er.

Hvis appen så også kan klare pdf og bogmærker, og måske endda importere annoteringer fra ebøger, så er det dog en klar bonus.

Højlys allevegneHøjlys allevegne

Nye og gamle apps

I gamle dage var det især Pocket og Instapaper, men de senere år er der kommet konkurrence fra nye spillere.

For et stykke tid siden gik jeg amok og betalte en masse penge for at blive såkaldt patron for Matter-appen, men blev siden forelsket i Readwise Reader, som jeg i hvert fald indtil videre har abonnement på – ikke mindst fordi den også kan hive highlights ind fra Kobo, og fordi den integrerede RSS-læser er ganske praktisk.

Men minsandten om jeg så ikke igår tog et genkig på appen Cubox, der i lang tid eller er gået under radaren, ikke mindst fordi alle hjælpetekster og info om appen tidligere var på kinesisk…

Men nu er den kommet i engelsk version og har i øvrigt fået massevis af nye features.

Tryktest i hverdagen

Jeg havde ellers sidste weekend netop taget et valg om at fortsætte med Readwise Reader som læs-senere og highlight-app, efter en lang lørdag med små eksperimenter og en tabel med opstilling af fordele og ulemper ved Matter og Readwise.

Der var ingen helt klar vinder, men Readwise tog sejren – ikke mindst fordi den har mange gode filter-muligheder, og fordi den altså – som den tilsyneladende eneste tjeneste på hele internettet – kan foretage en god import af highlights fra mine Kobo-ebøger?!

Readwise har dog stadig en del irritationsmomenter (den mangler fx en god native app på Mac, og iOS-versionerne er temmelig langsomme), så jeg “kom til” at fortsætte jagten i den forgangne weekend, blandt andet altså med et gensyn ovre hos Cubox.

Spørgsmålet er så, om kineserne kan tage konkurrencen op – og foreløbig er der i hvert fald ingen tvivl om, at Cubox er med i opløbet. Appen har masser af fine features, god håndtering af highlights og noter, eksport af alting i Markdown, apps til alle platforme, og så videre – præcis nogle af de ting der vægter tungt i mit workflow.

Ikke desto mindre er juryen foreløbig ude. Der er nemlig mange faktorer på spil, når jeg skal vurdere den slags apps – og mange fordele og ulemper viser sig jo også først ved hverdagsbrug.

Jeg kan altså formodentlig se frem til et par schizofrene uger, hvor jeg aldrig er helt sikker på om mine artikler og fremhævelser ligger i Matter, Readwise eller Cubox. Og det er afgjort min egen skyld…

Up next Irmapigeflise GPTotal løgn
Latest posts En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline Årets Uafhængige Podcast – RumSnak Pomodoro-eksperiment med AI-twist Tot – uden knold Musik i listeform Close but no Korte noter – nu i Obsidian Man trækker i en løs tråd… Korte noter Hvilested med hvileplads Tekstet for poesihæmmede Blad i forårssol Anti-mål Grundstofdag har fået sin egen side Nostatrip med troubaduren Har jeg nævnt at jeg godt kan lide tåge Hyg og Byg i Billund Udstyret er parat, nu kommer det svære QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg