|||

Ekstra backup i bjerglandet

Som tidligere beskrevet har jeg i årevis sloges med at tilrettelægge det optimale sync- og backup-system til mit digitale liv.

Det har naturligvis ændret sig gennem tiden, efterhånden som mine behov er muteret og i takt med at nye muligheder er dukket op.

Fx var jeg temmelig begejstret da Dropbox sidste år indførte såkaldt Smart Sync, så man kan have en oversigt over hele sin Dropbox på Mac’en, men hvor man selv bestemmer hvilke mapper og filer der skal downloades/synces, og hvilke der bare skal fungere som en slags henvisninger til cloud-mappen.

Anyway, der er mange parametre på spil: synkronisering på computer og mobil, decideret backup, cloud vs lokal, priser, kryptering, etc. etc.

pCloud

Gennem årene har jeg også været ret nysgerrig på forskellige alternativer til Dropbox. Selvom tjenesten jo fungerer ganske okay, så har jeg også været frustreret - dels over Dropbox’s nogle gange fodslæbende udviklingsforløb, dels mere principielt over at være så meget i lommen på én udbyder.

Jeg har mange gange skelet til pCloud - et cloudsync-firma i Schweiz, som både tilbyder god lagerplads, krypterings-mapper og et generelt godt udvalg af funktioner. Og så ligger det jo i Europa…

Og her i dag har jeg så taget det dyre, dyre spring. Jeg er stadig ikke sikker på, at det var verdens mest fantastiske idé, men nu kom jeg altså til at gøre det….

pCloud tilbyder bla en ‘livstids-konto’, og i disse dage var der så ekstra påske-tilbud, så jeg kan dele kontoen med familien, og så fik jeg krypto-mappen med oven i.

Dyrt, men omvendt heller ikke meget mere end 2-3 år med en af de andre tjenester jeg bruger, som jeg nu kan afmelde. Nu skal pCloud så bare helst fortsætte forretningen et stykke tid, ellers bliver det ekstra dyrt…

Fremtids-sync

Jeg er ikke helt sikker på, i hvor høj grad jeg tager springet fra Dropkassen til pSkyen, og foreløbig står netforbindelsen og ryger med synkronisering af filer.

Der var selvfølgelig også lige nogle potentielle udfordringer der dukkede op, da jeg først kastede mig ud i det (selvom jeg naturligvis også havde trial-testet tjenesten nogle dage - for fjerde gang de sidste 2-3 år).

Så indtil videre er pCloud mest en kombination af backup af Dropbox og så et testmiljø, men lad os se hvordan det går.

Up next Morgen ved søen Sky-setup Nogle gange er det dersens cloud-noget jo faktisk ganske niffigt. I dag var det fx supernemt at sætte ny Padde op til min mor, med iCloud-backup,
Latest posts QikReview – Dune 2 QikReview – Dune 2 Flere spejltræer Regn og blæst i Aalborg Jeg kom til at bestille et kamera Spejltræer Det er AInders der snakker Jeg elsker tåge Obligatorisk ProFie God udvikler-service Cooking with data Navlepillende navneleg Søgning på steroider Komplet irrationelt kamera-begær Efter gadefesten Syv år som selvstændig Tirsdags-udsigt Ny abonnementtracker-app Skulderklap fra min digitale assistent Tillykke med de 40 til Macintosh Nye tanker om produktivitet og processer 100 små ideer Blad i frostvejr Promptkursus Harddisk-jubilæum 14.190 skridt om dagen Christiansborg i tåget morgenlys Årets Tema 2024 Årets tema 2023 – sådan gik det Floaking Feriearbejde