|||

Craft vs Agenda vs NotePlan

Som jeg vist har nævnt en enkelt gang eller to her på bloggen, så er jeg på evig jagt efter bedre apps og tjenester til mit daglige arbejde.

Det drejer sig fx om kalender-planlægning, task management, noter og research – hvor det bare ikke rigtig er lykkedes endnu at finde lige præcis det værktøj, der passer bedst til mine behov.

Og ja, jeg ved godt at det sikkert er en håbløs jagt, og at jeg hellere burde lave noget rigtigt arbejde, men det er nu engang også bare noget jeg hygger mig med og betragter som en hobby.

Den ultimative rodebutik

Anyway, jeg har on-and-off været lidt fascineret af en meget lille håndfuld apps, der på snedig vis kombinerer noter, kalender og opgaver til noget der ligner det ultimative planlægnings-setup til hverdagen.

Jeg bruger min kalender rigtig meget til at skabe struktur i arbejdsdagene, men har jo også behov for påmindelser og huskelister, og er samtidig også blevet glad for at kunne skrive mere frit i daglige noter, som hjælper mig med at samle op på møder og så videre.

På det seneste er jeg gået ret meget all-in på Agenda, der basalt set er en Markdown-baseret note-app, som har relativt dyb integration med Google-kalenderen og Apples Reminders.

Det gør det muligt at kombinere timeblocking med påmindelser og så mødenoter, ideer, korte manuskripter til podcast og alt mulig andet.

Det fungerer rigtig godt, men har alligevel nogle begrænsninger. Fx er eksporten af noter ret sølle, og det gør mig altid lidt nervøs hvis jeg ikke bare kan tage alle mine noter med mig i ét hug.

Der er også nogle ting i linkningen mellem events og noter og påmindelser, der ikke spiller hundrede procent overbevisende.

NotePlan

Derfor tog jeg forleden igen-igen et kig på NotePlan, som jeg tidligere har rodet med, og som for nylig har fået et par alvorlige opdateringer.

NotePlan har fx den fordel sammenlignet med Agenda, at alle noterne ligger som .md-filer i iCloud, og syncer dén vej – så jeg altid bare kan tilgå dem som filer.

Desværre er kalenderfunktionen ikke supergod i NP, og der mangler også integration med Reminders (eller Todoist eller lignende). Så jeg betalte for en enkelt måneds abonnement, og afbestilte igen efter en dags tid. Men det var fint lige at prøve.

Men nu har Agenda og NotePlan (og de andre puslespils-løsninger med separate kalender-, todo- og noteapps) pludselig fået en udfordring fra uventet hold.

Craft blander sig i spillet

Craft, som jeg skriver dette i, er en af det sidste halvårs hotteste nye apps til Apple-gearet.

Den er ikke uden knaster, men bliver løbende opdateret, og når man har vænnet sig til den lidt alternative organisation og de nye genveje, så er den faktisk rigtig overbevisende – og har i hvert fald for en stund udkonkurreret min hidtidige favorit, Bear, som var blevet lidt slidt i pelsen.

Som sagt bliver Craft jævnlig opdateret, og i morges havde holdet bag ud af det blå introduceret en kalenderintegration og muligheden for at skrive ‘daily notes’ som supplement til de øvrige (mere emne-fokuserede) noter.

(Daily notes er den nye hotness i note-land, hvor tjenester som Obsidian og Roam har sat sindene i kog i et års tid).

Og så begynder det jo at blive spændende!

Craft mangler ganske vist (i modsætning til Agenda) muligheden for at lave Apple Reminders direkte i appen, men mindre kan måske også gøre det.

En anden ting jeg måske savner mere er at kunne linke en eksisterende note – fx et podcast-manus – til kalender-aftalen med studiebooking hvor podcasten skal optages. Det skal lige nu gøres ad omveje.

Men det er absolut et interessant move fra Crafts side, og jeg er enormt spændt på at se hvad der sker de næste par uger, ikke mindst fordi udviklerne indtil nu har været rigtig gode til at lytte til feedback fra brugerne, ikke mindst i det åbne Slack-community, hvor diskussionen kører livligt.

These are exciting times, my friends.

Up next Træd væk fra købeknappen Jeg er en lille smule stolt af mig selv i dag. For en måneds tid siden skrev jeg mig op på en liste for at få besked, når den nye version af en Makrobøtte
Latest posts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot Opdatering fra manipulator-land En tur på skolebænken igen med Coursera Sløv søndag Tekst-manipulator Røsnæs Rundt Meta-mastodon Lys, vand og skygger Er RCMD-appen det digitale benspænd jeg har brug for? En uge med udskrifter i Apple Podcasts Der er lyserødt derude How to Blow Up a Pipeline