|||

Jeg ælsker at læse bøger og jeg ælsker nørderi, herunder tracking af alting.

Og lige dér i krydsfeltet, der finder man Goodreads - et socialt læsenetværk med venner og grupper, muligheden for at lave lister over bøger man har læst eller gerne vil læse og meget mere.

Personligt har jeg brugt sitet i 5-6 år, og har over 550 læste bøger registreret i lister, nogle af dem også med korte anmeldelser eller kommentarer.

En af de sjove ting er også at lave en såkaldt Reading Challenge, og udfordre sig selv til at læse 20, 40 eller måske 100 bøger om året - og så kan man selvfølgelig løbende følge hvordan det går.

Goodreads er dog ikke ligefrem lækkert at se på eller nemt at finde rundt i - og det hjælper heller ikke, at det er ejet af Amazon. Det er slemt nok at jeg er fanget i Kindle-systemet, og kun en gang imellem køber bøger uden for Amazon-butikken.

Derfor er jeg begyndt at jagte et alternativ - som helst skal være pænt, nemt at bruge og fungere på tværs af mine apparater.

Hvis det så også er nemt at hive data ind og ud af, så bliver jeg ekstra glad.

Book Track

Da jeg har fundet ud af, at det i virkeligheden kun er meget få af de ‘sociale’ elementer på Goodreads, jeg egentlig bruger, har jeg især kastet min nysgerrighed på Book Track.

Book Track er nemlig ikke noget socialt netværk, “bare” en app til at holde styr på hvad man har læst og gerne vil læse.

Det er dog ikke (endnu) en perfekt løsning. Jeg har fundet ud af at importere mit Goodreads-bibliotek med fuld historik, og har også fundet ud af at registrere nye bøger.

Men jeg er også allerede stødt på den første udfordring - nemlig at der (præcis fordi appen jo ikke er integreret med Amazon og Kindle), mangler noget automatik i processen. Det er nemt at tracke sine bøger, sin læsning og sine stjernevurderinger fra Kindle direkte ud i Goodreads - og dét kan man ikke med Book Track.

Jeg savner nok også en god og nem måde at få highlights fra bøgerne ind i appen, der ganske vist har et felt til citater og noter, men som indtil videre kræver manuel indtastning. Og det bliver hurtigt lidt for knastet.

Så - jagten er ikke afsluttet, men jeg holder afgjort stadig øje med Book Track!

Up next Emailballade Som jeg skrev forrige uge, så tog jeg chancen med den nye email-udbyder Onmail, og gjorde den til backend for min arbejdsmail. Og egentlig var jeg Tåge i Haven
Latest posts Vandretur på den afslappede facon De sidste eventyr i Alperne Flere Alpe-eventyr På eventyr i Alperne I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration