|||

Air-tagfat med batteriet

Anders er ikke vred, men han er skuffet.

Apples AirTag, der som bekendt er beregnet til at lokalisere ting man ikke kan finde (fx tasker, punge, nøgler eller kæledyr!), er nogle kolossale strømslugere.

Eller – det er de i hvert fald hos mig. Andres erfaringer tyder på, at det er lidt tilfældigt, om de små brikker dræner iPhonens batteri eller ej. Dét gør det ikke mindre frustrerende.

Men tilbage til oplevelsen:

Jeg var egentlig ikke specielt interesseret i AirTags – jeg er normalt ret god til at holde styr på mine ting – men købte et par som en del af et eksperiment på Techliv.

Under alle omstændigheder, så skulle de selvfølgelig bruges, nu jeg havde dem – så jeg købte også (suk) en nøglering og en lille snor-med-holder så jeg kunne holde styr på mine kontornøgler og min hverdagstaske.

Og det har jeg så gjort et par måneder, uden dog at have haft brug for dem – heldigvis. Jeg har dog haft okay spas med at demonstrere hvordan de virker for kontorfæller og andre nysgerrige.

Det er indrømmet lidt cool at bruge telefonens pile og haptiske feedback til at finde sine ’Tags igen.

Batteridræner

Men så lagde jeg for nylig mærke til, at min iPhone 12 Mini var begyndt at løbe hurtigere flad end den plejer, og noterede mig at Apples Find-app (‘Find my’ på ameriengelsk) stod for omkring 30-35% af batteriforbruget.

Find er den app, der både holder styr på mine devices – mobil, Padde, MacBook – og altså også de nye AirTags, og især når jeg var væk hjemmefra uden kontornøgler og taske, så brugte Find altså helt enorme mængder strøm.

Det er ikke godt.

Som nævnt er det åbenbart ikke alle der oplever det, og det virker lidt random om det bliver et problem eller ej.

Som et lille eksperiment forsøgte jeg forleden at afmelde mine Tags, og for en god ordens skyld pillede jeg også batterierne ud, og straks faldt Find-forbruget til bogstavelig talt ingenting – appen forsvandt simpelthen fra listen over apps, der trak på batteriet.

I går koblede jeg så én af de to AirTags til igen for lige at tjekke, og i skrivende stund har Find brugt 8% af batteriet – og jeg har ikke engang været ude at gå (og dermed væk fra taggen – noget som tilsyneladende trækker ekstra strøm).

Så al den stund at jeg egentlig ikke engang har særligt brug for dem, så bliver mine AirTags altså afmeldt og pakket ned igen.

Nu skal jeg så bare finde ud af, om der er nogle andre, der skal have mulighed for at se om de har bedre held med dem…

Up next Amarmino juli 2021 Det var vist ikke meningen at den skulle kunne skilles ad
Latest posts I år fylder jeg jod Whiskyklubben drikker danske dramme Sommer-eventyr med nyt tv Grå sommermorgen ved Søerne Meta-blogpost Hvordan ser DIN klimafremtid ud? Det er i hvert fald et statement Den store uvidenskabelige chatbot-test Skærme, AI-venner og total afhængighed Sic Transit Gloria Metallus Netværk for imaginære podcasts Domæner med løse ambitioner Flyv op og bed om bedre vejr Orion har strammet bæltet Time management på WWDC I havnen Cyklisk selverkendelse – nu med kamera Jeg forsøger at omfavne kaos Den Store Fragmentering Podcast-manus i frit flow Jeg blev ikke hooked på Hookmark Ufrivilligt tjek af ny noteapp Så er vi igang med Bloom 2024 Det glæder jeg mig til på årets Bloom OLED blev min skæbne Endelig et sort Apple-kabel Fantastiske Fantastical med forbedret Todoist-integration Shopping under broen Fjernoptagelse med funktionssyge Usynlige filmtricks Nice spot